Cetățenii moldoveni pot călători în Turcia cu buletinul de identitate începând de astăzi

  • 19 feb. 2019, 10:40
  • 4 151
  • 2

De astăzi, 19 februarie, cetățenii Republicii Moldova pot călători în Turcia și cu buletine de identitate, inclusiv cele biometrice valabile. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), primii pasageri deja s-au folosit astăzi de această oportunitate, sosind la Aeroportul Internațional Chișinău cu o cursă Istanbul-Chișinău a companiei Turkish Airlines.

Potrivit MAEIE, posesorii respectivelor documente sunt scutiți de obligativitatea deținerii unei vize pentru a intra, ieși, tranzita și rămâne temporar pe teritoriul Republicii Turcia până la 90 de zile, în decursul oricărei perioade de 180 de zile calendaristice.

Cetățenii moldoveni care vor călători către state terțe utilizând teritoriul Turciei ca țară de tranzit, urmează să se informeze asupra regimului de călătorie aplicabil cetățenilor moldoveni pentru țara de destinație finală și să aibă cu ei documentele necesare pentru trecerea controlului la frontieră.

Măsura este parte a Protocolului de modificare a Acordului interguvernamental privind abolirea reciprocă a vizelor cu Republica Turcia, încheiat la 17 octombrie 2018 și intrat în vigoare la 19 februarie 2019.