Un lider de succes este un lider entuziast

  • 7 nov. 2016, 16:58
  • 888

Entuziasmul face oamenii fericiți și îi motivează. Astfel, un lider de succes trebuie să știe cum să își exprime pasiunea, astfel încât să își determine angajații să lucreze mai eficient, pentru a atinge chiar și cele mai dificile obiective.

In primul rand, ca lider trebuie sa fii autentic. Oamenii din jurul tau pot simti fiecare zambet fals pe care il etalezi. Nu lasa angajatilor tai impresia ca esti artificial. Fii tu insuti si exprima-ti voia buna cand chiar ai un motiv. Daca tu chiar nu esti genul de om care sa isi exprime acest fel de stari, arata-le angajatilor tai cat de entuziast esti pentru un proiect nou sau datorita unor obiective atinse.

In al doilea rand, trebuie sa incerci sa fii spontan. Organizeaza o iesire la bere spontana dupa program sau ofera-le angajatilor tai cate un croissant intr-o dimineata. Daca ii ajuti sa aiba o zi reusita, ei te vor ajuta sa ai o afacere care merge ca pe roate si sa fii un lider de succes.

Nu fi conventional. Entuziasmul presupune crearea unei impresii, iar tu nu vrei sa fii o simpla piesa in decor. Incearca sa iesi din rutina. O petrecere la birou, o mica partida de karaoke intr-o pauza, un banc bun trimis in timpul programului, tuturor angajatilor sunt doar cateva exemple de lucruri pe care un lider le-ar face si care vor lasa in urma ta impresia dorita.

Nu arata egoism. Un lider stie ca entuziasmul lui nu trebuie sa fie concentrat pe ceva ce a facut el, ci echipa pe care o conduce. Cand un angajat se simte bine pentru ca rezolvat o problema de lucru, prinde curaj, du-te si bate palma cu el, in loc sa ii multumesti printr-un e-mail sec.

Chiar daca pana acum nu te-ai gandit la aceste lucruri, incearca sa faci o schimbare in acest sens si vei vedea cum totul merge din ce in ce mai bine in viata ta de lider. Pe de alta parte, ai grija sa nu exagerezi cu entuziasmul, sa nu transformi totul intr-un haos. Fii un lider autentic si totul iti va iesi de minune!