Sălile de sport şi fitnes şi-au reluat activitatea, însă unii clienţi ezită să vină

  • 16 iun. 2020, 11:47
  • 960

După trei luni de carantină, sălile de sport din Republica Moldova s-au redeschis. În prima zi, amatorii sportului nu s-au grăbit să revină la antrenamente. Proprietarii cred că unii clienţii se tem de infecţie şi ezită să vină la sală pentru că nu au acces la vestiare sau la cabinele de duş.

Un club de fitness din sectorul Buiucani a stat astăzi aproape gol. Înainte de pandemie aici veneau zilnic aproape 200 de oameni.

În sală au fost doar cîţiva amatori de fitness.

Numărul participanţilor în sălile de sport este limitat, în funcţie de capacitatea sălii. Pentru fiecare persoană este rezervat un spaţiu de minim 7 metri pătraţi. Administratorii unităţilor sportive au obligaţia de a plasa aparatele şi echipamentele la o distanţă de cel puţin doi metri între ele. De asemenea, trebuie dezinfectate după fiecare antrenament.

Potrivit noilor reguli, măştile de protecţie sunt obligatorii pentru antrenori în sala de sport. Nici vizitatorii nu sunt scutiţi de obligaţii. Ei trebuie să aibă grijă să menţină o distanţă fizică de cel puţin un metru. Totodată, persoanele care au peste 63 de ani şi suferă de boli cronice nu vor fi lăsate să intre în sala de sport.