Prunele în ciocolată, produse în Ialoveni, au ajuns în magazinele din SUA! Cât costă dulciurile Rifero peste ocean

  • 14 nov. 2017, 11:34
  • 2 272

Dulciurile produse în raionul Ialoveni au ajuns nu doar în Europa, ci și în Statele Unite ale Americii. În premieră, prunele și caisele în ciocolată a brandului Rifero, au fost puse în vânzare pe rafturile magazinului Shop and Save din Illinois, Statele Unite ale Americii.

Potrivit reprezentantului companei Moldova Deluxe (cea care exportă produse moldovenești în SUA), Andrei Turea, este primul export de Rifero în SUA. Potrivit acestuia, dulciurile au fost comandate în cantități mici, întrucât este nevoie de a trece toate formalitățile cu structurile de stat din SUA, însă exportatorii sunt gata să aducă orice cantitate, dacă va exista cerere.

„Am convenit cu o rețea de supermarketuri de aici (n.r. SUA), să plasăm produsul numai la ei pe raft, însă lucrăm la comenzi online și livrări și în alte state”, a declarat Andrei Turea pentru Bani.md.

Produsele ajung în SUA prin avion, pentru a ajunge în timp util și pentru a fi proaspete, ceea ce ridică prețul de comercializare al dulciurilor.

Prunele în ciocolată, produse în Ialoveni, au ajuns în magazinele din SUA! Cât costă dulciurile Rifero peste ocean (FOTO)foto: Andrei Turea

O cutie de semințe de floarea soarelui cu miere de albini în ciocolată în Republica Moldova, pe pagina oficială a companiei, costă 16 lei, iar pe rafturile din SUA – 7 dolari, adică aproximativ 123 de lei.

Prunele în ciocolată, produse în Ialoveni, au ajuns în magazinele din SUA! Cât costă dulciurile Rifero peste ocean (FOTO)

O cutie de caise în ciocolată, în țara noastră costă 44 de lei, iar în SUA- 12 dolari, adică circa 211 lei.

Prunele în ciocolată, produse în Ialoveni, au ajuns în magazinele din SUA! Cât costă dulciurile Rifero peste ocean (FOTO)

Prunele în ciocolată costă aici 33 de lei, iar peste ocean – 10 dolari, adică peste 175 de lei.

Totodată, Andrei Turea a mai menționat că cei de la Rifero pregătesc un lot de export cu dulciuri împachetate pentru Crăciun.

Moldova Deluxe importă, promovează și distribuie produse autohtone pe teritoriul SUA.

„Vrem să aducem la cunoștința tuturor locuitorilor SUA produsele excelente pe care le are Republica Moldova. Avem vinuri, spumante, divinuri, vodcă, miere și acum Rifero. Suntem interesați să cooperăm și cu alți producători și avem deja discuții în acest sens. Selectăm meticulos ceea ce aducem și oferim consumatorilor de aici. Ne ocupăm mult de construirea brandului, promovarea lui pe piață, degustații. Lucrăm în paralel la vînzările online, livrări și colaborările cu rețelele de magazine, restaurante, baruri și cluburi. Planificăm să aducem cantități cât mai mari, însă nu vrem să scădem din calitate. Calitatea este cel mai important lucru”, spune Andrei Turea.

Dulciurile Rifero aparțin companiei SRL „Vioniservice”, care activează pe piața produselor alimentare din anul 1997. Marca Rifero a fost lansată în 2012, consumatorilor fiindu-le prezentat  produse inedite precum prune cu nuci în ciocolată, semințe în ciocolată sau caise în ciocolată. Compania activează în satul Văsieni, raionul Ialoveni.