Pensionarii din Alma-Ata pot primi gratuit legume și fructe

  • 27 feb. 2020, 7:58
  • 646

Pavilionul social a fost organizat de omul de afaceri Ramazan Chinșanlo, el cumpără zilnic produse proaspete pentru persoanele în etate...

Ideea de a ajuta oamenii nevoiași i-a venit omului de afaceri și parteneriilor săi nu întîmplător. Bărbatul închiriază un pavilion alimentar, spune că deseori vin la el oameni cu vîrstă înaintată, cărora nu întotdeauna le ajung bani.

"La noi vin bătrînele care spun că au o pensie mică, iar noi împreună cu bunicile am inventat acest colț al bunătății. Unora nu le ajunge pensia. Punem cartofii, alte produse în colțul bunătății", spune Ramazan.

"După cum spun organizatorii, de o cerere specială în rîndul populația în etate se bucură 4 tipuri de legume și 2 tipuri de fructe și anume: cartofii, ceapa, morcovii, varza, merele și mandarinele", spune jurnalistul.

Zvonurile despre proiectul de caritate s-au răspîndit repede în oraș. Acum și alți antreprenori și-au exprimat dorința de a participa această acțiune de binefacere. Și brobabil ca în curînd "colțuri ale bunătății" vor apărea în toate pavilioanele sociale ale orașului.

" Noi vom răspîndi această idee în toate pavilioanele. Cred că pînă la sfîrșitul lunii februarie - începutul lunii martie, vom acoperi toate pavilioanele", a spus directorul filialei SPK "Alma-Ata", Nurlan Auesbaev.