Oamenii de știință: "Lucrătorii peste 40 de ani sînt mai deștepți și mai creativi decît tinerii"

  • 20 iul. 2020, 10:49
  • 948

Oamenii de știință de la Harvard au demonstrat ca muncitorii peste 40 sînt mai deștepți si mai creativi decît cei tineri, scrie incrussia.ru. 

Conform unui sondaj recent al USA Today, angajatorii care caută talente, au tendința de a angaja milenali (milenali sau generația Y — generație de oameni născuți între 1981 și 1996, care au intrat în noul mileniu la o vârstă fragedă, caracterizată în primul rînd de implicare profundă în tehnologia digitală) de două ori mai des decît reprezentanții generației X (Generația X — termen aplicat generații de oameni născuți în țări diferite, între 1960 și 1979). 

Acest lucru se poate datora faptului că mileniile sînt cu o mai mare probabilitate vor fi de acord să lucreze mai mult pentru o taxă mai mică. Cu toate acestea, în ceea ce privesc tinerii există și stereotipul că mintea lor este mai agilă decît cea a X-erilor și boom-erilor. 

Despre acest stereotip cu 13 ani în urmă, fără nici o jenă, a vorbit Mark Zuckerberg, spunînd că "tinerii sînt doar mai deștepți". 

Într-adevăr, există unele activități mentale care ating punctul maxim la o vîrstă fragedă. De exemplu, posibilitatea de a asimila o cantitate mare de informații noi într-un timp scurt. 

Cu toate acestea, oamenii de știință de la Harvard au dovedit-nu trebuie să punem cruce pe generația X. angajații cu vîrste cuprinse între 40 și 50 de ani (și chiar mai în vîrstă!) pot depăși reprezentanții tuturor celorlalte generații în cel puțin trei domenii ale activității mentale: matematică, dorința de a ajunge la esență, artă și creativitate.