O delegație a Ministerului Industriei și Comerțului din Cehia, va efectua o vizită în Moldova, însoțit de un grup de oameni de afaceri.

  • 20 sept. 2017, 11:18
  • 630

 Jiří Havlíček va fi însoțit de o delegație de aproape 20 de oameni de afaceri, interesați de căutarea partenerilor de faceri în țara noastră. Forumul de afaceri moldo-ceh este organizat de Organizația pentru atragerea investițiilor și promovarea exporturilor (MIEPO), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie din Cehia.

 Din componența delegației oamenilor de afaceri fac parte reprezentanți ai CCI din Cehia, ai companiilor din domeniul construcției de mașini și electronicii, sectorului tehnologiilor informaționale, creditării, producției utilajului pentru industria agroalimentară, construcțiilor, transporturilor, etc.

 Astfel, la forum vor fi prezenți din partea Cehiei reprezentanți ai Camerei Economice a Cehiei (Hospodářská komora České republiky), Camerei de Comerț și Industrie pentru țăriel CSI (Komora pro hospodářské styky se SNS, s.o.k.), companiilor Borra, Datab consult, companiei de stat de creditare și asigurări EGAP (Exportní garanční a pojišťovací společnost), ISMM Production & Business Cooperation s.r.o. (dealer al unor importanți producători europeni de tehnică agricolă, de automobile și echipamente de încărcare), MSV interier (elaborarea și producerea componentelor pentru interiorul vehiculelor, sistemelor de scaune pentru autobuze, tramvaie, coșuri de gunoi), OHL ŽS (construcție feroviară, de autodrumuri, energetică).

 A doua ședință a comisiei interguvernamentale moldo-cehe de cooperare economică a avut loc pe 18019 octombrie 2016 în Praga. Potrivit datelor Camerei Înregistrării de Stat, la sfârșitul anului 2016, în Moldova activau 53 de companii cu capital ceh, iar investițiile lor în capitalul social au fost de 6 mln lei. În 2016, volumul comerțului exterior al Moldovei cu Cehia a fost de $84,4 mln, în creștere cu 7,2% față de anul 2015. Exporturile moldovenești au crescut anul trecut cu 2,2%, până la $28,3 mln, iar importurile din Cehia au crescut cu aproape 10%, până la $56,1 mln