Motivele pentru care angajații buni își dau demisia

  • 11 nov. 2018, 12:20
  • 634

Angajații buni sunt greu de găsit. Însă aceștia sunt și mai greu de păstrat, dacă angajatorii nu știu cum să-i stimuleze și să le ofere un mediu de lucru adecvat.

Dar demisiile angajaților buni pot fi evitate, cu ajutorul unei noi perspective și a unui efort din partea managerilor. Iată care sunt cele mai des întâlnite greșeli provocate de manageri, cunoscute ca motive ale plecării angajaților buni din companii:

1. Îi extenuează

Este tentant să îi pui pe angajații buni să lucreze foarte mult, având în vedere că găsesc soluțiile cele mai bune, într-un timp scurt. Însă acest lucru îi face pe angajați să se simtă de parcă ar fi pedepsiți pentru performanțele lor bune. Angajații talentați vor accepta un volum mai mare de muncă, dar nu vor mai rămâne în acea companie dacă munca lor îi determină să sacrifice timpul liber, timpul petrecut cu familia și prietenii, creativitatea, etc.

2. Nu le recunosc contribuțiile și nu le răsplătesc munca

Fiecărei persoane îi plac laudele, într-o măsură sau alta, mai ales când e vorba despre angajații care dau totul pentru a performa bine compania. Managerii ar trebui să discute cu angajații lor, pentru a afla ce-i face să se simtă bine, după care să le răsplătească munca.

3. Nu le pasă de angajați

Mai mult de jumătate dintre persoanele care își părăsesc locul de muncă o fac din cauza relației pe care o au cu șeful lor.Companiile inteligente se asigură de faptul că managerii știu cum să echilibreze profesionalismul cu relațiile umane. Aceștia sunt șefii care sărbătoresc succesul angajaților, care empatizează cu ei când trec prin clipe grele și care le dau provocări.

4. Nu-și onorează promisiunile

În momentul în care angajatorii promit ceva la venirea în companie a unui angajat și nu respectă acea promisiune, se pot uita cum angajații buni își vor scrie demisiile mai repede decât s-ar aștepta. Dacă nici măcar managerii unei companii nu își respectă promisiunile, de ce ar face-o altcineva din acea companie?

5. Nu-i lasă pe angajați să-și urmeze pasiunile

Angajații talentați sunt pasionați. Atunci când le oferi posibilitatea de a-și urma pasiunile, le crești productivitatea și satisfacția la locul de muncă. Dar mulți dintre manageri și-ar dori ca angajații lor să lucreze într-o cutie mică. Acei șefi se tem că productivitatea va scădea dacă îi lasă pe angajați să-și urmeze pasiunile. Însă această frică este nefondată. Studiile ne arată faptul că oamenii care își pot urma pasiunile la muncă au o stare euforică, ce îi face să fie de 5 ori mai productivi decât media.