MAI vrea să ofere sporuri salariale celor de la „Fulger”. Ce salarii ar putea primi angajații Brigăzii

  • 12 sept. 2017, 15:43
  • 1 357

Conform argumentării, sporul salarial este necesar întrucât obligațiunile polițiștilor de la „Fulger” presupun expunerea la un grad sporit de risc pentru viața și integritatea fizică a acestora. Din această cauză, MAI menționează că este necesară o motivare financiară, corespunzătoare riscurilor evaluate, „pentru menținerea în rândul efectivului a unor persoane competente, cu un potențial și spirit de sacrificiu deosebit”.  

Potrivit datelor statistice prezentate de MAI, în anul 2016 din cadrul Brigăzii s-au concediat 115 persoane, iar 28 de persoane s-au transferat în alte subdiviziuni ale IGP, unde activitatea presupune un grad de risc nu atât de sporit. Mai mult, de la începutul anului 2017, până în prezent, s-au concediat 38 de persoane, la moment fiind vacante mai mult de 40 de funcții din cadrul Brigăzii.

Astfel, proiectul propune acordarea dreptului șefului IGP de a stabili sporuri salariale de 50% din salariul de funcție pentru angajații Fulger. Mai mult, proiectul presupune și majorarea indemnizației lunare a efectivului de trupă și a corpului de comandă ale Brigăzii, de la 1000 la 2000 de lei.

În proiect se mai menționează că un angajat nou al Brigăzii primește un salariu lunar de 4770 de lei. O dată cu implementarea propunerilor de mai sus, salariul achitat unui angajat nou va fi de 6424 lei, cu 1654 de lei mai mult.