Industria HoReCa din R. Moldova s-ar putea redeschide abia în septembrie

  • 13 mai 2020, 8:08
  • 1 500

Scenariu sumbru pentru industria HoReCa din Republica Moldova. Premierul Ion Chicu a declarat, într-o emisiunea la TV8, că nu exclude faptul că restaurantele, hotelurile şi cafenelele din ţară se vor redeschide abia în luna septembrie. La fel, tot în septembrie s-ar putea redeschide pieţele din Chişinău şi Bălţi, dar şi centrele comerciale. 

Totuşi, Ion Chicu a precizat că este foarte dificil astăzi să fie oferit un pronostic exact când va fi redeschisă industria HoReCa, din cauza că nu se cunoaşte care va fi evoluţia privind răspândirea COVID-19. Prim-ministrul a specificat că nu exclude că unele restricţii, care acum au fost anulate, ar putea să fie iarăşi aplicate, în funcţie de situaţia epidemiologică din ţară. 

Până la ora actuală, au fost raportate 5.154 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 182 de decese, dintre care opt decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în douăzeci şi trei de cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei.  

În total, au fost vindecate 2.069 de persoane, 238 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 19 se află la respiraţie artificială.  

În total, au fost confirmate 1.223 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 286, asistenţi medicali - 454, felceri - 64, paramedici - 1, farmacişti - 19, personal auxiliar - 398 persoane. În total, 364 de lucrători medicali au fost trataţi.