Freelance ca format al viitorului: cum să conduci cu lucrătorii IT care lucrează la distanță

  • 9 ian. 2020, 9:32
  • 685

Munca de birou nu trebuie neapărat făcută la birou. În companii de succes, cum ar fi Basecamp, Toptal, Zapier, InVision App, toți angajații lucrează de la distanță. Popularitatea acestui format de business crește în fiecare an. Conform unui raport recent al IWG Global, în Statele Unite, peste 57% dintre angajații tehnici lucrează în prezent de la distanță. De asemenea, studiul a descoperit că 50% dintre angajații din întreaga lume își petrec jumătate din săptămîna de muncă în afara biroului. 

Întrebările cu privire la gestionarea eficientă a angajaților la distanță sînt deosebit de relevante pentru companiile internaționale, unde echipa poate fi împrăștiată în diferite colțuri ale lumii. Cel mai greu de condus sînt programatorii de la distanță și, cu cît ei sînt mai mulți, cu atît mai greu este să le organizezi munca. Dar trebuie acest lucru trebuie de făcut, deoarece un bug poate perturba businessul din întreaga lume. 

Pentru ca munca cu programatorii de la distanță să fie cît mai eficientă posibil și să aducă succes companiei, ar trebui de întreprins niște pași importanți: 

Alege liderul potrivit 

Dezvoltatorii ar trebui să fie conduși de o persoană care combină abilitățile de programator profesionist și de manager talentat. 

Potrivit experților Harvard Business Review, un lider inteligent poate formula corect sarcini interesante și complexe pentru echipă și poate construi o strategie de rezolvare a acestora. 

Distribuiți sarcinile 

Înlocuiți realizarea unui proiect mare cu o serie de sarcini mai mici și mai simple. Această metodă va ajuta specialistul să primească feedback operativ încă în timpul procesului de lucru, să testeze rapid ipotezele și să distribuie mai bine timpul. Petreceți stand-up-uri zilnice Studiați statistica rezultatelor Pregătiți-vă să lucrați cu angajați din diferite fusuri orare 

Sprijiniți toți membrii echipei Oferiți călătorii de afaceri pe termen lung 

Trimiteți un angajat pentru a lucra în biroul companiei dvs. într-o altă țară. Pentru el, aceasta va fi o posibilitate unică de a discuta în direct cu echipa, de a face schimb de experiențe și de a simți noua atmosferă.