Forbes: Topul celor mai bogați oameni în criptomonede

  • 8 feb. 2018, 17:35
  • 1 538

În lumea criptomonedelor, averile pot fi făcute peste noapte. Având în vedere „hiper-valatilitatea universului”, Forbes a creat un Top al celor mai bogați oameni în criptomonede.

Primul în compilația Forbes, care a făcut cea mai mare avere în urma tranzacțiilor cu criptomonede este co-fondatorul criptomonedei Ripple, care are o avere de 7,5-8 miliarde de dolari în criptomonede.

Pe locul secund se plasează Joseph Lubin, cofondatorul criptomonedei Ethereum, cu o avere estimată de până la 5 miliarde de dolari.

Locul trei este ocupat de fondatorul criptomonedei Minance, Chanpen Zao, care are o avere de circa 2 miliarde de dolari.

Frații Tyler și Cameron Winklevoss au cumpărat Bitcoin cu 11 milioane de dolari, în urmă cu patru ani. Averea lor a ajuns la puțin peste un miliard de dolari, după creşterea exorbitantă pe care a înregistrat-o criptomoneda. Cei doi au devenit cunoscuți după ce l-au dat în judecată la începutul anilor 2000 pe Mark Zuckerberg susţinând că acesta le-a furat ideea pentru Facebook. În topul Forbesc, aceștia ocupă locul 4.

În top nu au intrat doar co-fondatorii criptomonedelor dar și cei care au avut suficient curaj să se aventureze în această nebunie. Unul dintre ei este investitorul individual Matthew Mellon, care a ajuns la o avere de aproape 1 miliard de dolari. Acesta a început să investească în criptomonede cu ani în urmă, deși toți prietenii și membrii familiei îi spuneau să nu o facă.