Fabricat în Moldova 2020 vine cu fructe și legume proaspete în plină iarnă

  • 6 nov. 2019, 16:15
  • 1 055

Cea de-a XIX-a ediție a expoziției naționale „Fabricat în Moldova”, care se va desfășura în perioada 29 ianuarie - 2 februarie, va întruni peste 450 de agenți economici din toate raioanele țării.

La această ediție, în premieră, va fi organizată o amplasare specială a produselor eco. De asemenea, pentru prima dată, pe teritoriul Moldexpo, unde are loc evenimentul, va fi amenajată o zonă specială în care vor fi expuse fructe și legume proaspete, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, a declarat că sloganul celei de-a XIX-a ediții este: „Acasă. Autentic. Autohton”. 

Evenimentul va cuprinde trei măsuri: expoziția propriu-zisă, programul de afaceri și programul cultural.

Expoziția va fi organizată sectorial, iar în funcție de profilul de activitate. În pavilionul nr.1 vor fi întreprinderi din sectorul agroindustrial, agricol. Vor fi expuse produse alimentare și băuturi. 

În cel de-al doilea pavilion  se vor regăsi întreprinderile industriale, parcurile industriale, ZEL-urile, asociațiile financiare și de comerț, turism. 

În pavilionul nr. 3 își vor prezenta oferta companiile prestatoare de servicii, instituțiile de învățământ, organizațiile nonguvernamentale. În zona expozițională deschisă vor fi amenajate corturi pentru comerț cu produse agricole, catering etc.

Expoziția se va desfășura pe o suprafață de peste trei mii de metri pătrați.

Programul de afaceri se va desfășura în toate zilele expoziției. Va fi organizat un forum internațional de afaceri, unde vor participa peste zece țări.

În cadrul programului cultural, în toate zilele expoziției vor evolua colective artistice din raioanele republicii.

Agenții economici mai pot depune cereri de participare la expoziție până pe data de 1 decembrie 2019.