De luni, bugetarii revin la muncă

  • 24 apr. 2020, 13:24
  • 3 342

Începând cu ziua de luni, 27 aprilie, lucrătorii din instituțiile de stat se vor întoarce la muncă.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat în cadrul briefingului de vineri dimineață că pe punctul focal au fost deja discutate eventuale măsuri care vor fi aplicate începând cu data de 27 aprilie, când bugetarii se vor întoarce la muncă.

„Pe platforma punctului focal am pus în discuții aspecte ce țin de acomodarea măsurilor restrictive aplicate. Am determinat care vor fi perioadele privind implementarea unor măsuri. Spre exemplu, din 27 aprilie, atunci când bugetarii vor reveni la locurile de muncă. O altă perioadă ține de acomodările cu care vom veni în contextul încetării stării de urgență – 15 mai”, a declarat ministra.

Următoarea perioadă de relaxare a restricțiilor urmează a începe la 1 iunie.

„Va fi în preajma unui eveniment de ordin social, precum este pomenirea persoanelor decedate, și este necesar să vedem care sunt riscurile și cum ne pregătim pentru a evita anumite aspecte din punct de vedere a sănătății publice, care trebuie să fie garantată populației”, a adăugat ministra Sănătății.

Și președintele Igor Dodon a declarat joi seara în cadrul unei emisiuni televizate că bugetarii ar urma să se întoarcă la muncă începând cu ziua de luni, 27 aprilie. Potrivit acestuia, o decizie în acest sens va fi luată în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Situații Excepționale.

De menționat că bugetarii stau acasă începând cu 30 martie. 6 aprilie a fost singura zi în care aceștia au fost scoși la muncă, însă, sub criticile partidelor de opoziție și a societății civile Guvernul a decis să prelungească perioada de ședere acasă a acestora.