Calmîc: Startup-urile nu vor fi supuse controalelor timp de trei ani

  • 4 oct. 2016, 15:24
  • 2 427
  • 1

Afacerile noi deschise, startup-urile, ar putea fi scutite de controale în primii ani de activitate. O propunere în acest sens este deja discutată, susține ministrul Economiei Octavian Calmîc.

Acesta a declarat astăzi în cadrul Moldova Business Week că startup-urilor, pe parcursul primilor ani de activitate, le vor fi făcute recomandări și nu vor fi făcute controale de stat.

Totodată, după expirarea moratoriului, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, a semnat ordinul cu privire la instrucțiunile metodice pentru autoritățile administrative abilitate cu funcții de control din subordinea Ministerului Economiei privind desfășurarea controalelor de stat  în perioada post-moratoriu. 

Documentul stabilește că în perioada 3 octombrie – 3 noiembrie, instituțiile respective , vor decide efectuarea controalelor de stat în baza criteriilor de risc, fără ieșire la fața locului la sediile, locurile de desfășurare a activității sau de aflare/păstrare a bunurilor persoanelor înregistrate în modul stabilit, care desfășoară activitate de întreprinzător.