Apple chiar se implică în domeniul medical

  • 28 feb. 2018, 15:46
  • 1 244
  • 2

Cine s-ar fi gândit vreodată că, atunci când vine vorba de sănătate, Apple nu se va limita la HealthKit și Apple Watch, ci va crea clădiri speciale pentru sprijinirea sănătății. Apple va deschide primele clinici în această primăvară.

Cele două clădiri se vor numi AC Wellness și vor fi deschise în primăvara, în 2018. Scopul lor este de a oferi servicii medicale pentru angajații Apple și rudele lor cele mai apropiate. Nu suntem fani ai sistemului medical din SUA, așa că înțelegem că o astfel de opțiune este extrem de importantă pentru angajați.

Serviciile medicale care depășesc un pachet de bază sunt atât de scumpe încât cetățenii americani pot doar să spere că asigurarea le va acoperi costurile. De aceea, câțiva angajatori au contracte separate cu furnizori de servicii medicale pentru a avea mai multă grijă de angajații lor. Este și în interesul lor ca aceștia să se poată întoarce cât mai repede la muncă în cazul în care se confruntă cu o problemă medicală. Iar acest lucru chiar contează pentru angajați.

Apple aveau astfel de contracte pentru angajații lor, dar s-au gândit și la opțiunea de a prelua controlul situației, renunțând la contractele cu alți furnizori. Așa a apărut ideea centrelor AC Wellness, unul dintre acestea situat în Santa Clara și un altul în Apple Park. Apoi a urmat procesul de recrutare a doctorilor, asistentelor medicale și a altor specialiști.

Este frumos din partea lor, dar ce importanță are acest lucru pentru noi, cei care nu trăim în SUA? Ei bine, compania a inclus și un departament pentru testarea propriilor cercetări din domeniul medical. Putem fi siguri că acele clădiri vor fi dotate cu cea mai avansată tehnologie posibilă. Acest lucru ar putea furniza o mulțime de date pe care compania le poate folosi pentru dezvoltarea unor noi funcții pentru monitorizarea sănătății ce vor putea fi folosite de utilizatorii Apple Watch.

Anul trecut am vorbit despre faptul că Apple caută prețuri noi, pregătindu-se pentru eventualitatea în care bula smartphone-urilor se va sparge. Iar serviciile medicale ar putea fi o variantă bună, din moment ce au creat deja un dispozitiv semi-medical: Apple Watch.

Un Apple Watch care să poată fi utilizat ca un veritabil dispozitiv medical ar putea fi un excelent plan B pentru ei. Piața serviciilor medicale a ajuns la 3.300 miliarde de dolari în 2016. Dacă Apple ar putea intra pe piață și să taie o felie din acest tort imens, profitul ar fi mai mult decât suficient. Și aici vorbim doar despre SUA…

Deci aceste două clinici se pot dovedi destul de interesante pe termen lung. Poate că acel Apple Watch care îți măsoară exact tensiunea și glicemia, și îți face și un EKG sau îți calculează nivelul de oxigen din sânge nu este atât de departe cum credeam…