Antreprenorii apreciază eforturile Guvernului pentru a crea un mediu de business favorabil

  • 27 iul. 2018, 9:49
  • 472

Potrivit proiectului, agenţii economici ar putea scăpa de pedeapsa penală, în cazul unor încălcări mai puţin grave, dacă vor achita prejudiciul şi o amendă dublă. Preşedintele Asociaţiei Investitorilor Străini, Alexander Koss a declarat că acest proiect de lege este mult aşteptat.

„Sigur că ne bucură anularea aresturilor preventive fără motiv, folosirea dosarelor penale pentru obţinerea anumitor declaraţii sau în alte scopuri nu trebuie să se regăsească într-o societate civilizată”, a spus preşedintele Asociaţiei Investitorilor Străini, Alexander Koss.

Oamenii de afaceri spun că în unele cazuri s-au simţit persecutaţi de instituţiile de control, iar această reformă va schimba lucrurile.

„Aici aş putea vorbi şi ca un avocat. Cunosc multe cazuri şi eu am, în prezent, câteva cazuri, care ţin de evaziunile fiscale şi, din păcate, faţă de subiecţii acestor infracţiuni sunt aplicate măsuri nu prea proporţionale. Sunt alte măsuri, mai echitabile, care ar putea contribui la derularea proceselor”, a comunicat preşedintele Asociaţiei Patronale a Subiecţilor Comerţului Interior, Victor Durleşteanu.

„Considerăm că reglementarea acestor reforme, va aduce un impact pozitiv în toată industria din piaţa locală. Ele sunt benefice şi ne vor ajuta, ne vor permite să ne dezvoltăm în continuare, ne vor permite, nemijlocit, să facem investiţii în noi tehnologii”, a afirmat antreprenoarea, Svetlana Buza.

Reforma va stabili şi reguli mai clare pentru ridicarea bunurilor şi actelor de la agenţii economici, în cadrul unei investigaţii. De asemenea, funcţionarii, care nu vor elibera la timp actele permisive, ar putea fi sancţionaţi.