Angajaţii unei companii IT din Capitală, vin la birou cu animalele de companie

  • 12 mar. 2018, 13:38
  • 1 859

Angajaţii unei companii IT din Capitală, vin la birou cu animalele de companie. Acest lucru, spun ei, îi ajută să scape de stres şi să muncească mai cu spor.  Ideea i-a venit proprietarului după ce s-a mutat în alt oficiu, mai spaţios. Directorul companiei afirmă că în Europa astfel de metode sunt practicate de mult timp.

"A apărut dorinţa de a face un oficiu în care să fie confortabil să lucrezi. Deoarece aici lucrează oameni ce zilnic îşi pun mintea în mişcare şi ei au nevoie de comfort şi comoditate", a spus director companie, Garr Reid.

Daniela a devenit membru al echipei în luna iulie. Ea nu s-a aşteptat că pe lângă oameni, colegi de lucru îi vor deveni şi animalele de companie.

"Din cauza că ele sunt aici, ziua de lucru nu este grea deloc, adică ziua este mai uşoară. Animalele îţi dau energie, relaxare", a spus angajată, Daniela Marusic.

Angajaţii susţin că astfel reuşesc să uite de griji şi nevoi şi se concentrează mult mai uşor la sarcinile propuse.

"Eu acasă am trei pisici şi m-am acomodat şi cu aceastea de aici. Aici poţi să-ţi aduci animăluţul, în cazul când trebuie să pleci undeva. Sunt oameni care vor avea grijă de el", a spus angajat, 

Psihologii susţin că astfel de idei sunt binevenite într-un mediu stresant.

"Animalele mereu se asociază cu ceva plăcut. Animalele combat stresul. 60% dintre oameni îi consideră membri ai familiei", a spus psiholog, Inga Rusu.

Obiceiul de a aduce animalele de companie la locul de muncă este mai des întâlnit în Occident. Această idee este, însă, tot mai populară şi în Republica Moldova.