Cum iau prânzul angajații celor mai mari companii din lume

  • 23 feb. 2017, 15:59
  • 13 611
  • 10

Marile companii ale lumii înțeleg că prânzul este pauza în care angajații trebuie să se relaxeze și să se umple de energie pentru a doua jumătate de zi. Din această cauză, ei oferă cele mai bune condiții și cele mai gustoase și sănătoase bucate. Vezi ce mănâncă la prânz angajații companiilor de top din lume:

1. Google

Cafeterie Google este una dintre cele mai bune din lume. Aceasta are secțiuni pentru diferite tipuri de mâncăruri gătite, fast food, gustări, iaurt, băuturi și fiecare poate găsi ceva pe gustul său. Google este o companie internațională, iar varietatea mare de mâncăruri este esențială pentru aceasta. Campusul Google include 18 cafeterii cu meniuri diferite.

2. Apple

Zona destinată pentru a lua masa la Apple Inc. este numită Caffe Macs. Aceasta este foarte spațioasă și luminoasă. Angajații de la Apple au posibilitatea, absolut gratuit, să mănânce la prânz mâncăruri din bucătăria mexicană, italiană, japoneză, spaniolă și franceză. Aceștia, la fel, pot servi și dejunul, care, de obicei, include pâine prăjită, clătite, sucuri, înghețată și alte deserturi, însă meniul periodic se schimbă.

3. Facebook

Cei de la Facebook servesc masa la Epic Cafe. Aceasta pregătește mâncăruri din bucătăria americană și asiatică. Prânzul este, la fel, pe gratis, iar angajații pot lua mâncare și la pachet. Compania asigură trei mese pe zi, cinci zile în săptămână.

4. Pixar

Cafeteria de la Pixar, numită Cafe Luxo, arată ca un adevărat muzeu, iar angajații sunt întâmpinați la intrare de două figurine imense ale personajelor din desene animate. Aici angajații au la dispoziție o varietate mare de mâncăruri, printre care somon în sirop de arțar, paste cu tofu, hamburgeri, ravioli prăjiți, steak-uri, burritos, pizza și toate posibilele tipuri de deserturi.

5. Dropbox

Cafeteria de la Dropbox se numește Tuck Shop și are aproximativ 400 de metri pătrați. Bucătarii de aici pot pregăti orice vrei, începând de la mîncare indiană, până la bucate specific americane sau asiatice.

6. Twitter

Twitter pune la dispoziția angajaților, gratuit, o varietate largă de bucate. Partea cea mai interesantă este că diferite secțiuni ale cafeteriei sunt denumite cu hashtaguri, cum ar fi #comfort food sau #tenderlion. Însăși cafeteria se numește @birdfeeder, care s-ar traduce ca locul în care pasărea este hrănită.

7. Yahoo

Yahoo și în cafeteria sa URL’s își pune amprenta, iar practic totul este de culoare violetă. Mesele, scaunele și multe alte elemente au această culoare. Compania, la fel, are o varietate mare de mâncăruri, însă angajații trebuie să plătească pentru acestea.

8. Microsoft

Cafeteria de la Microsoft este denumită Cafe 16. Aici, la fel, pentru prânz angajații trebuie să plătească, însă prețurile sunt foarte accesibile. Angajații pot servi salate, cafea, burgeri și multe alte mâncăruri.

Mai sus avem opt exemple ale celor mai prospere companii din lume, iar succesul, într-o oarecare măsură, se datorează și faptului că acestea știu cum să-și motiveze angajații și să le îmbunătățească eficiența prin stomacurile lor. În Moldova nu există companii care să aibă cafeterii sau cantine similare, cu toate acestea, sunt unele instituții care au propriul spațiu unde angajații își pot servi prânzul, însă aceștia trebuie să-l cumpere. Totodată, unele companii pun la dispoziția angajaților ceai, cafea și biscuiți gratis. Una dintre acestea este și compania Simpals.