Un CV bun nu e de ajuns ca să primeşti jobul mult visat: Sfatul unuia dintre cei mai influenţi oameni de pe Wall Street

  • 18 oct. 2017, 17:23
  • 741

Nu e de ajuns să ai un CV perfect ca să primeşti jobul mult visat, susţine unul dintre cei mai influenţi oameni de pe Wall Street. 

David Solomon, preşedinte şi Chief Operating Officer (COO) al companiei Goldman Sachs, a atras atenţia că dacă ai un CV bun nu înseamnă automat că vei primi jobul la care ai aplicat, potrivit Business Insider.

"Pe biroul meu au ajuns, de-a lungul timpului, CV-uri incredibile. Însă după ce i-am chemat la interviu şi am avut ocazia să vorbesc cu ei, am realizat că mulţi dintre aceşti candidaţi, care dădeau bine pe hârtie, nu erau capabili să comunice coerent", a spus acesta.

Liderul Goldman Sachs a mai spus că există persoane care nu reuşesc să se pună în valoare cum trebuie atunci când se întălnesc cu angajatorul faţă în faţă. "Au existat persoane care nu au demonstrat că sunt capabili să facă tot ce au scris pe foaia aceea de hărtie", a punctat David Solomon.

Tocmai de aceea el consideră că fiecare persoană trebuie să aibă bune abilităţi de comunicare, care reprezintă un avantaj nu doar la job, ci şi în viaţa de zi cu zi.

Cei care sunt prea introvertiţi sau nu sunt capabili să fie corenţi într-o discuţie face 2 face ori să îşi susţină punctele de vedere au un handicap major la un interviu de angajare.

Tocmai de aceea David Solomon le recomandă acestor persoane să facă cursuri de public speaking, de exemplu.

"Trebuie să te gândeşti cum să îţi îmbunătăţeşti abilităţile de comunicare", a subliniat preşedintele Goldman Sachs.

De asemenea, el a spus că cel mai bun sfat legat de carieră l-a primit de la tatăl său, care era de părere că toată lumea trebuie să facă puţină contabilitate.

"Doar prin simplul fapt că înţelegi bazele contabilităţii te poate ajuta să îţi dai seama cum funcţionează lumea din punct de vedere economic", spune liderul de pe Wall Street, care adaugă că aceste principii sunt de folos şi când vrei să conduci o companie, dar şi la treburile casnice.

În plus, el sfătuieşte tinerii să îşi dea seama ce le place să facă şi să îşi aprofundeze cunoştinţele în domeniul care îi interesează.