10 întrebări pe care NU trebuie să le adresezi angajatorului atunci când ești chemat la un interviu

  • 20 sept. 2017, 10:25
  • 1 136

1. Cu ce se ocupă această companie?

Astfel de întrebare va arată despre tine că ai venit nepregătit la interviu. Pentru a evita acest lucru, nu întrebaţi niciodată detalii pe care le puteţi află la o simplă căutare pe Google, scrie Business Insider.

2. Care va fi salariul meu de început?

Dacă întrebi prea devreme despre aspectele financiare vei transmite mesajul că eşti arogant şi nepoliticos.

"Candidaţii trebuie să fie atenţi la linia fină dintre a strânge informaţii necesare despre companie şi a fi convins că vei obţine acea poziţie", a explicat Jesse Siegal, director executiv la firma Exectives Search Group.

3. Care va fi programul de lucru?

Întrebând astfel de lucruri dai din start impresia că eşti un angajat mereu cu ochii pe ceas. Ideal este să întrebi aceste detalii abia după ce eşti sigur că ai obţinut acel loc de muncă.

4. Ce se va întâmplă dacă nu mă înţeleg bine cu şeful sau cu colegii de muncă?

Adresând această întrebare îl faci pe angajator să se gândească la faptul că eşti un candidat care a mai avut astfel de probleme cu colegii în trecut. De asemenea, pot chiar să considere că eşti o persoană cu care se lucrează dificil.

5. Pot să vin mai devreme sau să plec mai târziu câtă vreme îmi fac treaba?

Ideal pentru un candidat aflat la interviul de angajare este să nu încerce să facă modificări de program înainte chiar de a obţine jobul.

6. Aveţi copii/Sunteți căsătorit/ă?

Niciodată nu trebuie să întrebi intervievatorul lucruri personale.

7. Îmi verificaţi conturile social media?

Candidaţii trebuie să îşi asume întotdeauna că posibilii angajatori le vor cauta şi vizualiza conturile de social media.

"Întrebând dacă angajatorul se va uita pe conturile tale de social media nu faci decât să ridici semne de întrebare celor din companie, care se pot întreba dacă nu eşti o ameninţare la adresa imaginii organizaţiei", spune expertul în executive search.

8. Verificaţi trecutul profesional?

Aceasta este încă o întrebare care poate ridică suspiciuni angajatorului.

9. Pot să dau telefoane în interes personal în timpul programului?

O astfel de întrebare nu face decât să spună despre tine că nu eşti un angajat care se concentrează 100% asupra a ceea ce are de făcut.

10. Am luat jobul?

Mai bine eviţi să adresezi această întrebare, pentru că nu faci decât să pari foarte nerăbdător.