Universitatea Perspectiva propune cursuri noi

  • 4 aug. 2017, 12:42
  • 1 392

Instruirea continuă și dezvoltarea profesională este o parte importantă din activitatea universităților, iar Universitatea Perspectiva tinde să ofere doritorilor cele mai bune practici și oportunități de a se dezvolta. În acest sens, instituția de învățământ a pus la dispoziția tinerilor încă trei cursuri practice.

Unul este oferit chiar de Centrul Universitar pentru Orientare și Dezvoltare Profesională. Acesta propune cursul practic transversal „Secretariat, birotică și arhivare”. Durata cursului este de 4 săptămâni, iar participanții vor învăța să organizeze activitatea de birotică și secretariat, să asigure circulația corectă a documentelor și securitatea datelor, vor cunoaște să aplice corect legislația cu referire la acest domeniu și multe altele.

Un alt curs, cel de „Introducere în turism rural”, este desfășurat de Centrul de Cercetare, Formare și Informare în Turism și Servicii Hoteliere în parteneriat cu Asociația Națională pentru Turism Rural, Ecologic și Cultural din Moldova. Participanții, în cele 60 de ore alocate, vor avea posibilitatea să cunoască regulile de inițiere și dezvoltare a unei afaceri în mediul rural, vor putea analiza potențialul local și vor elabora un proiect de afacere în turismul rural.

La fel Centrul universitar de Cercetare, însă în parteneriat cu Asociația Micilor producători de vinuri și Centrul de Cercetări Oenologice a Universității Tehnice din Moldova propune cursul oenologic transversal „Cultura vinului în Moldova”. Durata cursului este de 120 de ore și este destinat persoanelor care doresc să cunoască și să promoveze patrimoniul viti-vinicol al Moldovei, vor să devină ghid de turism în acest domeniu și să dezvolte capacitățile de somelierie.

Prețul cursurilor este de 1200 de lei, iar cei care vor să se înscrie la acestea trebuie să expedieze un e-mail la adresa university@perspectiva.md cu denumirea cursului, datele personale și de contact.

Pentru mai multe informații: Centrul Universitar pentru Orientare și Dezvoltare Profesională
Universitatea “Perspectiva INT”, m. Chișinău, str. Alba Iulia 75, tel: 022 589249, 022 747958.