Pedagogii şcolilor din sectorul agroalimentar s-au întrunit la conferinţa anuală

  • 30 aug. 2019, 9:36
  • 467

Metode inovaționale de instruire a tinerilor, orientate spre dezvoltarea competențelor profesionale și antreprenoriale, cu scopul de a spori competitivitatea activităților din sectorul agroalimentar, urmează să fie examinate la cea de-a 50-a Conferință anuală a cadrelor didactice din instituțiile de învățământ profesional tehnic din domeniu. Evenimentul este organizat în perioada 29 – 30 august, de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului  (MADRM), transmite MOLDPRES. 

Principalele subiecte incluse pe ordinea de zi a conferinţei țin de  rezultatele activității instituțiilor de învățământ, perspectivele de acordare a asistenței externe pentru dezvoltarea calității pregătirii profesionale, precum și metodele inovaționale pentru formarea profesională a tinerilor.

Pe parcursul a două zile vor fi desfășurate mai multe sesiuni de discuții cu pedagogii, cu referire la  raportul de activitate a instituțiilor; cu  partenerii de dezvoltare - pentru a discuta despre oportunitățile asistenței externe, precum și cu experți ai pieței muncii pentru a afla viziunea agenților economici privind calitatea pregătirii specialiștilor și posibilităţile de formare profesională la locul de muncă în cadrul stagiilor de practică.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, se va alătura participanților la conferință în cea de-a doua zi, pentru a discuta despre problemele din domeniu și a face un schimb de opinii și propuneri privind eficiența cooperării interinstituționale.

Întrunirea cadrelor didactice din instituțiile de învățământ profesional tehnic din domeniul agroalimentar se desfășoară în fiecare an. În acest an conferinţa a ajuns la cea de-a 50-a ediţie şi are loc la  Vadul lui Vodă.