O elevă a creat o aplicație care îi ajută pe semeni să cunoască matematica

  • 25 apr. 2018, 10:29
  • 1 456

Andreea Moraru este eleva în clasa a XII-a la liceul teoretic „Onisifor Ghibu” din Chișinău. Îi plac științele exacte și tehnologiile informaționale. Impreună cu un prieten a decis să creeze YouShallPass, o aplicație menită să ajute tinerii să cunoască matematica.

„Aproape toți se tem de examenul de matematică. Este așa o chestie la noi în Moldova: „Să învăț de 5 ca să-l trec”. Eu cred că, atunci când înveți, poți să obții o notă mult mai bună, trebuie doar să depui efort”, spune Andreea într-un interviu la Agora.

„Până la urma, profesorii sunt cei care explică materialul în așa mod ca elevii să-l poată percepe. În școală, în momentul de față, nu toți profesorii sunt bine calificați, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care am decis să fac YouShallPass”.

YouShallPass, o aplicație pentru elevi, gândită de o elevă

„În cadrul hackathonului edTech noi ne-am propus să găsim o soluție pentru această problemă care există în educație. Prin intermediul YouShallPass putem ajuta elevii să înțeleagă matematica. La școală noi facem chestii complicate pe care copiii nu le înțeleg pentru că ei nu înțeleg chestiile de bază. Dacă ei ar înțelege chestiile astea, dacă li s-ar explica aceste lucruri simple, atunci ei ar fi capabili să meargă mai departe. Nu-i tocmai complicat, pur și simplu trebuie de urmărit mai multe teme la rând. Dacă nu le urmărești, nu prinzi firul. Atunci când vorbim despre YouShallPass, nu este vorba doar de matematică, e vorba despre gândirea critică, despre problem-solving. Eu consider că e foarte important să dezvoltăm capacitățile astea în societatea actuală, a noastră”, susține Andreea.