Moldova va participa la Global Game Jam

  • 17 ian. 2017, 17:14
  • 1 158

Global Game Jam este cel mai mare hackaton de gaming din lume. În acest an, la acest eveniment s-au alăturat și cei de la Game Factory din Moldova. Developerii vor trebui să creeze o joacă timp de două zile. Lucrul cel mai fain este că evenimentul va fi offline, iar participanții vor putea lucra umăr la umăr. 

Scopul hackatonului este de a dezvolta o idee într-o comunitate unită, unde fiecare poate veni cu sugestii, recomandări, creativitate, exprimându-și punctul de vedere prin intermediul jocurilor video. Timp de două zile, tinerii au posibilitatea să exploreze procesul de developing, fie că este vorba de programare, design, cercetare sau expresie artistică. 

Hackatonul presupune o întâlnire vineri seara, în care participanții vor privi un video cu sfaturi oferite de game-developeri cu experiență, după care va fi anunțată tema secretă. După aceasta, toate comunitățile sunt provocate să creeze o joacă bazată pe această temă, până duminică. 

În ianuarie 2016, la Global Game Jam au participat 600 de localități din 93 de țări și au fost create 6866 de jocuri într-un singur weekend! 

Evenimentul va avea loc în perioada 20-22 ianuarie la Moldova - Korea Information Access Center

Simpals este partenerul informațional al evenimentului, iar pe parcursul desfășurării acestuia, vă vom oferi mai multe detalii și fotografii.

Cei care vor să participe la hackaton trebuie să se înregistreze, accesând linkul următor: http://globalgamejam.org/2017/jam-sites/global-game-jam-moldova