Lista de 40 de site-uri educaționale absolut gratuite

  • 14 dec. 2017, 9:12
  • 2 033

Potrivit www.webometrics.info, există mai mult de 17 000 de universități, dar obținerea unui grad în multe dintre ele este o acţiune destul de costisitoare. Mulți studenți din întreaga lume sunt nevoiți să ia un credit sau să lucreze peste șaizeci de ore pe săptămână pentru a-și permite o educație.

Două treimi din studenții din SUA care au absolvit în 2011 au avut datorii de aproximativ 27 000 de dolari de  persoană. Citind aceste statistici nu pot să nu mă gândesc la aceste cuvinte  de peste  30 de ani în urmă:

Prin învățământul de masă, s-a dovedit că majoritatea oamenilor ar putea fi învățați să citească și să scrie. Odată ce avem calculatoare aproape  în fiecare casă, oricare dintre noi poate accesa biblioteci enorme, adresa orice întrebare și primi răspunsuri, poate căuta ceva de care este interesat să cunoască, oricât de banal ar fi acel lucru pentru alții. Isaac Asimov

Isaac Asimov a murit în 1992, dar dacă ar fi văzut oportunitățile pe care internetul ni le oferă în secolul XXI, ar rămâne, probabil, mulțumit de prevederea sa.  Să obții o diplomă într-o universitatea poate fi scump, dar sunt opțiuni și mai bune.

Există multe site-uri pe internet care oferă material de studiu absolut gratuit. Acum, chiar și cele mai sărace persoane ar putea să-și permită a fi mai bine educați decât mulți dintre absolvenții Universității din Harvard. Tot de ce au nevoie este accesul la un calculator.

Vă oferim o listă de 40 de site-uri care-ți oferă studii absolut gratuite:

1. ALISON- peste 60 milioane de lecții și înregistrează 1,2 milioane de vizitatori unici pe lună.

2. COURSERA – Site educațional care lucrează cu universitățile pentru a-și posta cursurile pe internet, iar tu le poti folosi gratuit. Invață din 542 cursuri.

3. The University of Reddit – Universitatea gratuită Reddit.

4. UDACITY - Îmbunătățește-ți educația și cariera prin proiectul bazat pe cursuri online, axat pe data science, computer și matematică.

5. MIT Open CourseWare –Acces gratuit la câteva cursuri MIT, care sunt la limita așteptărilor tale.

6. Open Culture – Compendii de resurse de învățare gratuite, inclusiv cursuri, manuale, clipuri si video / filme.

7. No Excuse List - O listă enormă de site-uri web din care să înveți.

8. Open YALE Courses – Oferă acces gratuit și deschis la o selecție de cursuri introductive predate de către profesori și oameni de știință distinși de la Universitatea Yale. Toate cursurile au fost înregistrate în sala de clasă Yale College și sunt disponibile în format video, audio și text. Înregistrarea nu este necesară.

9. Khan Academy - Vezi sute de mini-texte pe teme ce variază de la istorie și medicină, la chimie și informatică.

10. Zooniverse – Ia parte la o enormă varietate de studii ale naturii, științei și culturii.

11. TUFTS Open CourseWare – Parte a unei noi mișcări educaționale inițiate de către MIT, care oferă acces gratuit la conținutul cursului pentru toată lumea on-line. Cursurile Tufts demonstrează puterea Universității în domeniul științelor vieții.

12. How Stuff Works? – Mai multe lecții științifice și explicații decât ați putea sorta într-un an întreg.

13. Harvard Medical School Open Courseware - Misiunea cursului este schimbul de experiență între comunitatea de cercetători din Harvard și alte instituții academice, viitorii studenți și publicul larg.

14. VideoLectures.NET  – cursuri video uimitoare pe mai multe subiecte.

15. TED - cursuri motivaționale și educaționale de la profesioniști notabili din întreaga lume.

16. Shodor - organizație non –profit de cercetare și educație dedicată progresului științei și matematicii, în special prin utilizarea tehnologiilor de modelare și simulare. Pe acest site sunt resurse de instruire, software-uri, lecții interactive, explorări și informații cu privire la atelierele de lucru pentru elevi, profesori și studenții de toate vârstele. Asigurați-vă că verificați Shodor Interactive, o mare colecție de activități interactive în matematică, geometrie, fractal, probabilitate, algebră și statistici.

17. Udemy FREE Courses – sute de experți predau pe Udemy în fiecare lună, inclusiv cei mai vânduți autori potrivit New York Times, directori generali executivi, profesioniști din Ivy League și instructori celebri. Cursurile includ videouri, prelegeri și instrumente pentru a ajuta profesorii să interacționeze cu studenții și să urmăreasca progresul lor. Există multe cursuri gratuite care te ajută să înveți afaceri, drept, programare, design, matematică, știință, fotografie, yoga și multe altele.

18. Maths & Science – Cursuri, teste și materiale care te ajută sa înveți matematică și știință.

19. edX.org – Cursuri gratuite special concepute pentru studiile interactive prin intermediul web, furnizate de MIT, Harvard, Barkley, Georgetown, Universitatea din Boston, Universitatea din Washington, Institutul Karolinska, Universitatea de la Kyoto și multe altele.

20. iTunes U – aplicație gratuită de la Apple, care oferă studenților acces mobil la mai multe cursuri. Acesta oferă mai multe cursuri video gratuite, cărți, prezentări și conferințe audio.

21. Liberty Classroom – Deținută de cel mai bine vândut autor Tom Woods. Oferă unele cursuri gratuite în istorie și economie, dar la prețul unui bilet la film, puteți avea acces la o mulțime de informații utile. Nu este complet gratuit, dar merită.

22. Drawspace - sute de lecții de desen gratuite.

23. Codeacademy – Modalitate ușoară de a învăța cum să codifici. Este interactiv, distractiv și puteți face acest lucru cu prietenii.

24. Duke U – oferă o varietate de cursuri gratuite pe iTunesU.

25. Scitable – O bibliotecă științifica și un instrument de învățare personal, care se concentrează în prezent pe genetică, studiul evoluției, variației și complexității bogate în organisme vii.

26. My own business – Oferă cursuri gratuite de administrare a afacerilor. Acestea sunt benefice pentru noii manageri și pentru oricine este interesat în demararea unei afaceri.

27. Kutztown University’s free courses – Mai mult de 80 de cursuri despre afaceri. Cursurile Kutztown sunt individualizate și în ritm propriu. Multe dintre cursuri sunt dotate cu grafică high-end, studii de caz și înregistrări audio.

28. Open Learn – Îți ofera acces gratuit la materialele de curs Open Learn.

29. Free Computer Books – Calculator gratuit, matematică, cărți tehnice și note de curs.

30. Academic Earth - Cursuri video gratuite de la oamenii de știință de top din întreaga lume.

31. American Sign Language Browser - Învățați limbajul semnelor on-line.

32. BBC Languages – Poți studia o nouă limbă online.

33. unplugthetv - Selectează la întâmplare un film educativ și privește-l.

34. Lifehacker – Sfaturi și trucuri pentru îmbunătățirea tuturor domeniilor vieții tale.

35. JustinGuitar - Sute de lecții de chitară, dar și unele ore de teoria muzicală de bază.

36. DuoLingo - Oferă lecții de gramatică și vocabular în șase limbi.

37. Layers Magazine – tutoriale pent ru Photoshop, Illustrator, Dreamweaver, Flash, Premiere Pro, In Design și After Effects .

38. Creative Flow - O listă de peste 950 de tutoriale pentru Photoshop.

39. Open2study – Studii de înaltă calitate on-line, furnizate de principalele instituții din Australia și predate de cadre universitare și profesioniști de top din industrie. Tot ce trebuie este conexiune la internet și dorința de a studia.

40. OEDb – Alege din peste 10 000 de cursuri online.