La ce program de burse în străinătate să aplici în 2018. Alege ce ți se potrivește și îndrăznește să aplici

  • 10 ian. 2018, 17:24
  • 5 398

Dacă ești un tânăr ambițios și vrei să obții o bursă în străinătate, aceste oferte sunt potrivite pentru tine. Joblist.md a selectat câteva destinații unde poți merge pentru a obține noi cunoștințe și experiență inedită. Alege ce ți se potrivește și îndrăznește să aplici.

Program de burse în Ungaria pentru anul academic 2018-2019

Programul de burse pentru studenții străini inițiat de „Stipendium Hungaricum” este o oportunitate pentru studenții din Republica Moldova care vor să-și desfășoare studiile la licență, masterat sau doctorat într-o țară din Europa, în care nu doar calitatea studiilor face diferența, dar și nivelul de trai. 

Guvernul Ungariei a anunțat deschiderea apelului pentru depunere dosarelor pentru anul de studii 2018-2019, iar cetățenii Republicii Moldova sunt eligibili pentru acest program. Tinerii moldoveni au această posibilitatea datorită Programului de cooperare în domeniile educației și științei între Ministerul Educației al Republicii Moldova și Ministerul Capacităților Umane al Ungariei pentru anii 2017-2019, semnat la Budapesta, la 10 martie 2017.

Termenul limită pentru aplicațiile online este 18 februarie 2018, ora 12.00.

Poți aplica online, accesând acest link: https://apply.stipendiumhungaricum.hu/, iar mai multe informații găsești aici.

Program de formare profesională în Germania

Colegiul Goerdeler pentru Buna Guvernare este un program de formare profesională suplimentară cu o durată de un an al Fundației Robert Bosch, în cooperare cu Societatea Germană pentru Politica Externă (DGAP). Acesta se desfășoară în Germania și se  adresează viitoarei generații a cadrelor de conducere din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Rusia, Serbia, Turcia și Ucraina.

Pe parcursul anului, participanții colegiului iau parte la trei seminare și implementează propriul proiect în țara lor de proveniență. Profesorul Günter Verheugen, fostul Vicepreședinte al Comisiei Europene, însoțește programul în calitate de Director al colegiului. Seminarul se desfășoară în limba germană.

Participarea la Colegiul Goerdeler pentru o Bună Guvernare este gratuită. Toate costurile pentru seminare și interviul de selecție (inclusiv cheltuielile pentru transport, viză, cazare și masă) vor fi acoperite de către Fundația Robert Bosch.

Data finală pentru înregistrare: 19 februarie 2018.

Programul începe: 13 septembrie 2018.

Mai multe informații despre program și cerințele aplicației pot fi găsite pe site: www.goerdeler-kolleg.de.

Program de vară în Marea Britanie

Iar dacă vrei să mergi câteva zile pentru a-ți perfecționa abilitățile și pentru a obține noi cunoștințe în domeniul jurisprudenței, Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, oferă posibilitatea juriștilor și studenților facultăților de drept din Republica Moldova să participe la un Program de vară în perioada 08-18 august 2018. Dacă vrei să ai parte de zece zile de vacanță constructivă în Marea Britanie, vezi aici informații adiționale privind procedura și condițiile de aplicare: http://www.ice.cam.ac.uk/courses/international-summer-programmes.

Programul academic pentru liceeni FLEX

Guvernul SUA oferă elevilor din Republica Moldova posibilitatea de a petrece un an academic în SUA. Participanţii îşi vor face studiile în unul dintre licee şi vor trăi într-o familie-gazdă americană. Programul se realizează în bază de concurs deschis, finaliştii fiind selectaţi de către o comisie independentă din SUA alcătuită din experţi în domeniul învăţământului internaţional şi al schimbului academic.

La prima etapă a competiţiei sunt invitaţi să participe elevii claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a  născuţi în perioada 1 ianuarie 2001 - 15 iulie 2003, care studiază limba engleză și au cetăţenia Republicii Moldova.

Dacă te-a intrigat propunerea și vrei să aplici la program, găsește aici informații adiționale privind procedura și condițiile de aplicare: www.americancouncils.md/flex_reg/.

Vezi dacă tu corespunzi criteriilor de selectare, ai grijă să pregătești la timp dosarul și expediază-l imediat ce te hotărăști să ai o experiență de neuitat într-o țară străină. Dacă ai fost implicat în programe similare, nu uita să le indici în CV-ul tău, pe care îl poți adăuga și pe Joblist.md, pentru ca cele mai bune companii din Moldova să poată afla despre candidatura ta.