În Franța au fost interzise telefoanele mobile în instituțiile de învățământ

  • 14 dec. 2017, 11:29
  • 626

Tehnologia are o groază de avantaje, dar faptul că telefoanele mobile sunt folosite de copii, încă de la vârste foarte fragede, nu înseamnă că asta este neaparat calea spre moderizare. Franța, cel puțin, nu crede acest lucru.

10 decembrie a fost ziua în care ministrul educației francez a anunțat că mobilele vor fi interzise în școli, numind această decizie ca fiind una de "sănătate publică".

Telefoanele sunt deja interzise în clasele școlare din Franța, dar din septembrie 2018 elevii nu le vor mai putea folosi în pauze, la prânz sau între clase.

Foto ilustrativ

"Zilele astea, copiii nu se mai joacă în pauze. Toți stau în fața telefoanelor, iar din punct de vedere educațional, asta este o problemă", a spus ministrul Jean-Michel Blanquer.

Emmanuel Macron, președintele Franței, a impus o astfel de inițiativă la începutul anului, în campania sa. Fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg, a încercat și el acest lucru în 2006, dar părinții s-au plâns pentru că nu-și pot contacta copiii, așa că a picat în 2015, când a venit la putere succesorul acestuia, Bill de Blasio.

În prezent, în New York, elevii își pot aduce mobilele la școală, dar nu au voie să le țină la vedere.

Foto ilustrativ

Din punct de vedere științific, lucrurile sunt de partea guvernului francez - potrivit unui studiu din 2015 publicat la London School of Economics, școlile care au interzis telefoanele mobile au avut parte de elevi mai buni (cu vârste de 16 ani).

Nu se știe exact cum va funcționa această lege, deoarece nimeni nu este fericit - nici părinții, nici copiii, nici uniunea profesorilor. Profesorii se tem că vor fi nevoiți să-i verifice pe elevi dacă ei și-au lăsat mobilele la vestiare.

Foto ilustrativ

Jean-Michel Blanquer nu are nicio problemă cu astfel de plângeri: "În cadrul întâlnirilor de la minister, ne lăsam telefoanele la vestiare, înainte să intrăm în sală. Cred că orice grup este capabil de așa ceva, inclusiv o clasă de elevi".

Mi se pare cinstit. Tu ce zici?

Foto ilustrativ