Cum susțineau examenele auto cei care dădeau mită! CNA a făcut publice imagini VIDEO din cadrul dosarului ASP

  • 16 mai 2018, 11:19
  • 7 976
  • 7

CNA a făcut publice imagini video din perioada documentării schemei de fraudare a examenelor de obţinere a permiselor de conducere. 

Din secvențele video se înțelege cum un membru al comisiei sugerează candidaţilor pe ecranele calculatoarelor răspunsurile corecte. De asemenea, imaginile demonstrează faptul că un membru al comisiei susţine proba teoretică în locul candidatului.

De altfel, dintr-un fișier audio, se aude cum instructorul sugerează candidatului cum să bifeze răspunsurile corecte - "sus", "jos".

Bani.md amintește că o schemă de fraudare a examenelor de obţinere a permiselor de conducere a fost documentată de Centrul Naţional Anticorupţie şi procurori, iar ca rezultat au fost descoperite peste 600 de cazuri de eliberare ilegală a permiselor auto. Bănuiţi de comiterea acestor ilegalităţi sunt mai mulţi angajaţi ai Agenţiei servicii publice, dar şi persoane din cadrul unor şcoli auto din capitală. Cinci persoane, între care un şef şi un adjunct de secţie, dar şi trei inspectori ai ASP, au fost reţinute pentru 72 de ore, urmând ca şi alte persoane să fie audiate.