Cum poți să demonstrezi că meriți o promovare?

  • 10 mar. 2018, 16:19
  • 734

După prea mult timp petrecut pe aceeași poziție în aceeași organizație sau departament, oricine își poate dori să avanseze, să fie implicat în mai multe proiecte și să fie recompensat pentru ele. Chiar dacă nu te simți pregătit 100% pentru a prelua noi responsabilități și atribuții, merită să încerci, căci dacă dai dovadă de mai mult potențial decât colegii tăi, managerul tău nu va ezita să te sprijine și să-ți ofere sprijin.

Dacă te regăsești printre cei care sunt de părere că nu trebuie să rămână prea mult într-o poziție și își doresc să se dezvolte profesional, atunci sfaturile noastre ar putea să-ți fie de folos.

Arată managerului că poți mai mult

Decizia de a cere managerului o promovare nu trebuie să vină de pe o zi pe alta. Ar trebuie să te gândești cu mult timp înainte, căci o promovare nu se obține așa ușor. Superiorul tău direct are nevoie să-i demonstrezi că ești în stare să preiei mai multe atribuții. Așa că, pune-te pe treabă și dovedește că ai abilitățile necesare pentru o poziție mai înaltă decât cea actuală.

Participă la cursuri și traininguri

Implicarea ta în diverse activități de la job îl va ajuta și pe managerul tău să decidă dacă meriți să fii promovat sau nu. Organizațiile din România apreciază oamenii care-și doresc să progreseze în carieră, astfel că pun la dispoziția angajaților cursuri, traininguri sau workshop-uri atât pentru dezvoltarea profesională, cât și cea personală.

Însă ține cont că managerul tău poate observa dacă te implici doar pentru ochii lui. Participă la aceste cursuri pentru tine, căci îți vor fi de folos pe termen lung. Trebuie să fii conștient că o promovare înseamnă mai multă muncă, implicare, o capacitate mai mare de time management, multitasking și chiar de abilități de a lucra cu oamenii.

Îmbunătățește-ți relația cu colegii

Promovarea ta ar putea deveni o frustrare pentru alți colegi mai puțin implicați, astfel că, ar fi bine pentru tine să-ți îmbunătățești relațiile cu oamenii din birou și să le dovedești și lor că meriți o poziție mai înaltă. De asemenea, în acest mod vei putea cere o mână de ajutor în noua ta funcție și atunci vei ști sigur că nu vei fi refuzat.

Lasă discuția despre bani pe seama managerului

Odată cu noua poziție știm că te aștepți și la un venit salarial mai mare. Însă superiorul tău nu asta-și dorește să audă atunci când vrea să promoveze pe cineva. El vrea să știe cât de dedicat ești, cât de capabil și cât de mult îți dorești mai multe activități sau proiecte. Lasă discuția despre bani pentru altă dată, căci și el știe că o promovare înseamnă și un salariu mai mare.  

După ce reușești să atragi atenția managerului, promovarea nu va întârzia să apară. Însă nu aștepta să vină el către tine cu o propunere, preia tu inițiativa. Iar deși lucrurile se învață din mers, ar trebui să te simți în primul rând tu pregătit pentru o astfel de schimbare, chiar dacă nu 100%. O nouă poziție înseamnă mai mult decât modificare denumirii postului, căci vine la pachet cu mai multe atribuții, dar și cu o nevoie mai mare de a-ți dezvolta noi abilități.