Concursul Cel mai iubit dintre dascăli. Elena Eremia din raionul Cahul a devenit al patrulea beneficiar

  • 19 ian. 2018, 9:48
  • 3 092
  • 1

Surpriză de proporții pentru Elena Eremia, profesoară de limba și literatură română la liceul Vasile Alecsandri din satul Colibași, raionul Cahul.

Elevii acesteia au aplicat la concursul Cel mai iubit dintre dascăli, organizat de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss şi au reuşit să obţină un premiu, scrie prime.md.

Astfel, Elena Eremia a devenit al patrulea beneficiar în cadrul concursului organizat pentru promovarea şi susţinerea celor mai buni profesori din Moldova.

Elena Eremia este profesoară deja de 30 de ani. Dascălul a primit în dar de la Fundaţia lui Vlad PlahotniucEdelweiss un laptop.

"Știam că există așa un proiect, există concursul, dar nu m-am gândit că aș putea să beneficiez și eu de așa ceva. Când ai un laptop al tău personal este mai ușor să desfășori o lecție și mai cu seamă că modernismul de astăzi ne facem să fim într-un pas cu viața", a menționat profesoara de limba şi literatura română, Elena Eremia.

"Vă felicităm și noi, doamna Elena! La cât mai mulți discipoli frumoși și care să aprecieze pe deplin meritele dvs. pedagogice și tot ce faceți pentru ei", a afirmat directorul executiv Fundația Edelweiss, Lidia Cucoș.

Elevii susţin că Elena Eremia este un profesor modern și un exemplu demn de urmat.

Și administrația liceului are doar cuvinte de laudă pentru Elena Eremia.

"Doamna Elena, cu certitudine vă zic, e o profesoară foarte bună. Are grad didactic unu, sper mai departe să meargă la superior, pentru că merită. Discipolii dumneaei sunt niște elevi care tot timpul au de zis numai cuvinte foarte bune și de laud. Mă așteptam ca proiectul dat să ajungă pe la noi. Mulțumim domnului Vlad Plahotniuc", a spus directorul liceului Vasile Alecsandri Colibaşi, Cahul, Ana Grigoriță.

În cadrul concursului Cel mai iubit dintre dascăli, vor fi premiaţi zece profesori. Pentru a obţine premiul, elevii trebuie să facă un filmuleţ în care să îşi arate recunoştinţa pentru un profesor anume şi, împreună cu o scrisoare de recomandare, să îl trimită pe adresa fundației lui Vlad Plahotniuc Edelweiss.

Dosarele pot fi depuse până în data de 1 iunie 2018, iar lunar, va fi desemnat câte un câştigător.