Ce locuri ocupă universităţile din Moldova într-un clasament internaţional

  • 31 iul. 2018, 10:44
  • 673

Universitatea de Stat din Moldova ocupă locul 3.287 în lume, potrivit clasamentului internaţional Ranking Web of Universities (Webometrics), aceasta fiind cea mai bună plasare printre instituţiile de învăţământ superior din Republica Moldova. Universitatea de Stat este urmată de Universitatea Tehnică, care este pe locul 3.458.

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” se regăseşte pe locul 7.171 a clasamentului internaţional şi este urmată de Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” – locul 7.502 şi Academia de Studii Economice – locul 8.329.

Indicatorii după care a fost realizat clasamentul au fost transparenţa instituţiilor, vizibilitatea paginilor web şi deschiderea de care au dat dovadă în raport cu publicul.

Clasamentul este realizat de un grup de cercetători din Spania şi cuprinde peste 27 de mii de instituţii de învăţământ superior din întreaga lume, inclusiv 26 de universităţi din Republica Moldova. În clasamentul realizat în vara anului trecut, USM era pe locul 3.148 în lume, urmată de UTM şi ULIM.