Cât timp petreci folosind aplicații? Hai să aflăm!

  • 13 feb. 2018, 10:43
  • 1 040

În mod evident, putem petrece toată ziua pe iPhone. Dar ce aplicații folosești cel mai mult? Folosind următoarea metodă, poți afla foarte ușor.

Acum că am început să scriu acest articol îmi este un pic rușine, dar mă și bucur. Îmi este rușine să recunosc că îmi folosesc telefonul 4-5 ore zilnic. În urmă cu câțiva ani, cu siguranță cel mai mult timp îl petreceam pe Facebook și Instagram. Dar, ce să vezi!

Un utilizator petrece în medie 2-3 ore pe telefon. Ce face? Verifică prognoza meteo, trimite mesaje și email-uri, citește știrile, caută informații pe Internet și urmărește canalele preferate de pe YouTube. Având în vedere că în urmă cu 10-15 ani, petreceam același timp consumând alte forme de media – ziare, televiziune, radio – faptul că petrecem 2-3 ore sau 4-5 ore folosind telefonul s-ar putea să nu fie un lucru atât de grav.

Cum poți ști cât timp petreci folosind aplicații? Poți vedea urmărind gradul de utilizare al bateriei urmând următorii pași:

  1. Deschide Settings
  2. Intră în meniul Battery
  3. Așteaptă până când se încarcă datele despre baterie și dă click pe ceasul din meniu

În listă sunt vizibile două tipuri de date: timpul în care aplicația a fost activă pe ecran și timpul în care a fost în background. Evident, în cazul de față, timpul în care aplicația a fost activă este cel relevant. Dacă însumezi toate datele vei afla timpul exact pe care îl petreci pe telefon.

Notă: Este interesant faptul că aplicația YouTube a solicitat destul de mult bateria, chiar și atunci când a rămas în background, iar ecranul dispozitivului era locked. Dacă știți de ce se întâmplă acest lucru, nu ezitați să ne spuneți.