Carti pentru succes in cariera. 25 de recomandari pentru femei

  • 18 ian. 2018, 15:48
  • 2 689

Carti pentru succes in cariera se scriu tot mai des, insa unele sunt dedicate in special femeilor, pentru ca trateaza si discriminarea de gen. Inspira-te din sugestiile noastre si alege ce crezi ca ti se potriveste!

In ultimii ani, numarul femeilor care au scris eseuri si carti pentru succes in cariera, pornind de la propriile lor experiente, a crescut enorm. Multe dintre aceste carti ofera o viziune din interior asupra unor domenii si industrii la care unii doar viseaza sau in care altii se lupta sa avanseze. Refinery29.com a facut o lista cu recomandari de carti pentru succes in cariera, din care le poti alege pe cele care se potrivesc cu domeniul tau de interes. Unele ofera o viziune ampla asupra vietii profesionale, indiferent de domeniu, si sunt numai bune pentru femeile din generatia Millenials.

25 de carti pentru succes in cariera

1. The New Rules Of Work

Cartea scrisa de Alexandra Cavoulacos, Kathryn Minshew ofera un ghid clar, usor de inteles si actual asupra muncii, incluzand cautarea unui job si negocierea.

2. Own It: The Power Of Women At Work

Sallie Krawcheck, autoarea acestei carti, a lucrat pe Wall Street. A scris despre reusitele ei in afaceri si despre ceea ce crede ea ca ii trebuie unei femei ca sa isi duca viata profesionala la un alt nivel.

3. Pivot: The Only Move That Matters Is Your Next One

In cartea Pivot, Jenny Blake, a scris o carte dedicata celor dezamagiti de jobul lor sau care simt ca nu mai pot continua. In unele cazuri, asta inseamna plictiseala, in alte cazuri – burnout. Autoarea acestei carti pentru succes in cariera ofera diferite moduri care te ajuta sa iti regandesti viata profesionala.

4. Permission To Screw Up

In aceasta carte, Kristen Hadeed arata cum propriile ei greseli la conducerea unei afaceri au ajutat-o sa faca schimbarile necesare ca antreprenor. Ea explica de ce este important ca liderii si companiile sa isi constientizeze greselile, pentru a aplica solutii mai bune pentru toti cei implicati.

5. Insight

Tasha Eurich isi propune, prin intermediul acestei carti pentru succes in cariera, sa ne arate de ce nu suntem atat de constienti de sine cum credem si cum, a ne vedea mai clar, ne poate ajuta sa avem succes la serviciu si in viata personala. Odata ce identifici problema, o poti rezolva.

6. The Crowd-sourceress: Get Smart, Get Funded, And Kickstart Your Next Big Idea

Mai putin de jumatate din campaniile de strangere de fonduri au succes, insa cercetarile arata ca cele conduse de femei isi ating scopul cu 32% mai mult decat cele conduse de barbati. Strangerea de fonduri pare distractiva, dar implica extrem de multa munca. Iar aceasta carte este despre crearea unei campanii de succes.

7. How To Have A Good Day: Harness The Power Of Behavioral Science To Transform Your Working Life

Caroline Webb, economist, a petrecut ani intregi observand si ajutand oamenii sa fie mai productivi, mai implicati si mai satisfacuti la locul de munca. Niciun loc de munca nu este captivant 100% din timp, insa, mici schimbari te pot ajuta sa ai zile mai frumoase la serviciu.

8. Lower Ed: The Troubling Rise Of For-Profit Colleges In The New Economy

In Lower Ed, sociologul Tressie McMillan Cottom arata beneficiile educatiei in viata profesionala viitoare.

9. Mastering Civility: A Manifesto For The Workplace

In Mastering Civility, Christine Porath arata felul in care cuvintele si lipsa de politete pot influenta oamenii la locurile lor de munca. Acest tip de dauna poate sa distruga relatiile dintre colegi la serviciu, dar si pe cele cu clientii.

10. The Power Of Onlyness: Make Your Wild Ideas Mighty Enough To Dent the World

Sa fii “singurul” in termeni de rasa, etnie, sex, abilitati, orientare sexuala sau orice te diferentiaza de ceilalti poate sa duca la izolare pentru multi dintre noi. Scopul acestei carti pentru succes in cariera este de a arata cum unii oameni “singuri” gasesc resursele pentru a-si schimba locurile de munca si comunitatile fara a “confirma”, ci contestandu-si statutul si cautand oameni asemanatori lor, care incearca sa instige la schimbare.

11. Overwhelmed: Work, Love And Play When No One Has The Time

Brigid Schulte s-a gandit sa scrie aceasta carte dupa ce un cercetator in domeniul utilizarii timpului i-a spus ca are la dispozitie 30 de ore libere pe saptamana. Fara sa il creada, a decis sa urmareasca felul in care isi petrece zilele, ajungand sa realizeze ca o mare parte din munca coplesitoare pe care o facea era impusa chiar de ea. Inainte de a scrie cartea, Brigid avea impresia ca asa e viata: in viteza, nebuneasca, ocupata, fara timp in care sa respiri – mai ales pentru mamele care si lucreaza. In aceasta carte, ea cerceteaza de ce femeile si barbatii se simt coplesiti in viata si cum se poate schimba acest lucru.

12. Drop The Ball: Achieving More By Doing Less

Tiffany Dufu a scris aceasta carte despre cum sa renunti la unele responsabilitati pe care le ai acasa – avand o comunicare mai directa si mai eficienta cu partenerul de viata – te poate ajuta sa iti indeplinesti mai multe ambitii profesionale.

13. Year of Yes: How To Dance It Out, Stand In the Sun And Be Your Own Person

Shonda Rhimes pune problema lipsei intr-o perspectiva interesanta: in ziua de azi, daca esti privat de ceva, iti porti aceasta privare ca pe o banderola de onoare. Autoarea povesteste cum un comentariu dezamagitor din partea surorii ei a incurajat-o sa spuna “da” unor lucruri de care, in mod normal, s-ar fi ferit, plus felul in care aceasta schimbare de atitudine i-a influentat munca, viata de familie si pe sine.

14. Lean In: Women, Work, And The Will To Lead

Lean In este una dintre cele mai citite, discutate si criticate carti pentru succes in cariera din 2013. Sheryl Sandberg este director de operatiuni la Facebook si a scris o carte dedicata femeilor care devin mame si care intalnesc tot felul de obstacole la serviciu.

15. Option B: Facing Adversity, Building Resilience, And Finding Joy

“Option B: Facing Adversity, Building Resilience, And Finding Joy” este scrisa de Adam Grant si Sheryl Sandberg, dupa moartea neasteptata a sotului celei din urma. Sheryl Sandberg a vorbit deseori despre cat este de important sa ai un partener adevarat in casnicie si in viata, mai ales pentru femei.

16. What Works: Gender Equality By Design

Cartea ofera o perspectiva economica si psihologica asupra organizatiilor profesionale si a felului in care acestea gestioneaza discriminarile de gen.

17. Fearless And Free: How Smart Women Pivot And Relaunch Their Careers

In ziua de azi, oamenii au mai multe joburi de-a lungul vietii. Asadar, ar fi ciudat sa iti imaginezi ca un singur loc de munca poate sa iti implineasca toate aspiratiile profesionale. In aceasta carte, Wendy Sachs scrie despre experientele ei legate de tranzitia de la un loc de munca la altul, dar include si interviuri cu alte femei care au facut mari schimbari profesionale.

18. Things Are What You Make Of Them: Life Advice For Creatives

Adam Kurtz ofera, prin cartea sa, pas cu pas, idei pentru cei care se afla intr-un impas de creativitate sau sunt dezamagiti profesional.

19. Playing Big: Practical Wisdom For Women Who Want To Speak Up, Create, And Lead

Aceasta carte este dedicata cititorului ambitios, dar care nu stie cum sa isi directioneze pasiunea.

20. Quiet: The Power of Introverts In A World That Can’t Stop Talking

Susan Cain spune ca aproximativ o treime din oamenii pe care ii cunoastem sunt introvertiti si ca angajamentul lor tacut ar trebui sa fie mai apreciat in sferele sociale si profesionale.

21. Big Magic: Creative Living Beyond Fear

Elizabeth Gilbert, cea care a scris si “Eat, pray, love”, scrie, de data aceasta, despre felul in care oamenii pot sa isi cultive munca creativa si pasiunile si sa le ia in serios.

22. What Works For Women At Work

Joan C. Williams si fiica ei, Rachel Dempsey, au scris despre obstacolele cu care se confrunta femeile ambitioase in drumul lor catre succes.

23. I Know How She Does It: How Successful Women Make The Most Of Their Time

O carte inspirationala pentru femei.

24. Weird In A World That’s Not: A Career Guide For Misfits, F*ckups, And Failures

Jennifer Romolini scrie despre cum sa navighezi prin lumea corporatiilor fara a uita cine esti. Cartea este o combinatie intre autobiografie si ghid profesional.

25 .How Millennials Do Stay-At-Home Motherhood

Ellen Pao si-a dat in judecata angajatorul pentru discriminare sexuala in 2012. A pierdut procesul, dar a scris despre experienta ei si despre felul in care a fondat Project Include, o organizatie non-prifit de consultanta in probleme legate de diversitate, ajutandu-i si pe altii sa dea voce problemelor lor.

Multe dintre aceste carti pentru succes in cariera pot fi gasite in librariile din Romania, in limba engleza. Celelalte, pot fi comandate pe Amazon sau alte site-uri de profil din strainatate.