5 cărți recomandate de miliardarul Bill Gates, pe care trebuie să le citești vara aceasta

  • 13 iun. 2018, 14:57
  • 1 125

Atunci când nu se ocupă de proiecte, miliardarul Bill Gates citește. Și totuși o face destul de des, având în vedere că Gates răsfoiește în jur de 50 de cărți pe an. 

Bill Gates a făcut o listă de 5 cărți pe care le-a citit în ultima vreme și pe care le recomandă celor care caută să citească în această vară. „Mi-am dat seama că multe dintre cărțile pe care le aleg „se luptă” cu întrebări mari”. Totuși, toate aceste cărți au fost amuzante, și cele mai multe dintre ele sunt destul de scurte”, scrie Bill Gates. 

Iată ce îți recomandă Bill Gates, co-fondatorul Microsoft:

1. “EVERYTHING HAPPENS FOR A REASON” DE KATE BOWLER

Kate Bowler a fost diagnosticată cu o formă incurabilă de cancer la vârsta de 35 de ani. În cartea ei, “Everything happens for a reason”, Bowler reacţionează cu umor atunci când îşi află diagnosticul, ceea ce a avut în mod clar un efect asupra lui Gates.

2. “LEONARDO DA VINCI” DE WALTER ISAACSON

Gates a scris pe blogul sau ca Leonardo da Vinci este unul dintre cei mai fascinante oameni. Acesta, probabil, este motivul pentru care recomandă biografia lui scrisă de Walter Isaacson.

“Isaacson a reuşit cel mai bine să împletească aceste fire ale vieţii lui Leonardo şi să explice lucrurile care îl fac excepţional. Isaacson îşi continua seria de biografii reuşite, după ce a mai scris despre Albert Einstein şi Steve Jobs”, a scris Gates.

3. “ORIGIN STORY: A BIG HISTORY OF EVERYTHING” DE DAVID CHRISTIAN

Bill Gates susţine că “Origin story” scrisă de istoricul David Christian te va face să apreciezi mai mult locul omenirii în univers.
Christian are, de asemenea, un curs online bazat pe cartea sa “Big history”, unde povesteşte despre univers de la Big Bang până la epoca modernă. 

Gates spune că, „cartea este povestea universului de la big bang la societățile complexe de astăzi, țesut împreună cu statistici și dovezi de la diferite discipline, totul într-o singură poveste”.

4. “FACTFULNESS” DE HANS ROSLING

Doctorul şi statisticianul Rosling argumentează în cartea sa “Factfulness” ca oamenii au o viziune emoţionala colectivă asupra lumii. Folosind statistici, Rosling arata modul în care lumea devine mai bună datorită ratei natalităţii, speranţei de viaţa şi a diferenţelor salariale.

Din păcate, autorul Rosling a murit anul trecut. Gates a scris pe blogul: „Am recomandat această carte din ziua în care a ieşit. Este ultimul cuvânt al unui om genial şi una dintre cele mai bune cărţi pe care le-am citit vreodată”.

5. „LINCOLN IN THE BARDO” DE GEORGE SAUNDERS

„Am crezut că ştiu tot ce trebuia să ştiu despre Abraham Lincoln, dar acest roman m-a făcut să regândesc anumite fragmente din viaţa lui. Asta e una din acele cărţi fascinante şi ambigue pe care vrei să le discuţi cu un prieten după ce o termini de citit”, a scris Gates.