10 lucruri de îndeplinit în 2018

  • 14 feb. 2018, 10:00
  • 685

De Anul Nou fiecare dintre noi își promite să înceapă o viață nouă și să obțină rezultate remarcabile. Însă, de obicei, după vacanța de iarnă planurile continuă să rămână doar planuri. Proiectul JobList a decis să le reamintească tuturor celor care se pregăteau pentru fapte mărețe în noul an, că a venit timpul să-și îndeplinească promisiunile, și vine cu o listă în 10 puncte pentru a obține succes în noul an.

1. Planificați. Unul dintre cele mai importante puncte, de la care trebuie să începeți calea spre succes. Începeți să planificați nu doar sarcinile curente, dar și obiectivele strategice. Căpătați o deprindere de a revizui lista planurilor o dată la trei luni, pentru a vă reaminti ce-ați vrut să realizați în timpul apropiat.

2. Încetați să vă faceți griji din cauza întârzierilor. Orice întârziere în zilele de azi provoacă stres. Cu toții conștientizăm că, întârziind, putem dezamăgi partenerii și colegii, însă uneori nu putem face față circumstanțelor. Avertizați colegii că nu reușiți să ajungeți la timp, transferați întâlnirea sau deadline-ul pentru altă zi. Nu uitați, că nervozitatea Dvs nu poate duce la nimic bun. 

3. Pe parcursul zilei de lucru, acordați timp însușirii unor noi informații. Dacă nu aveți posibilitatea să o faceți zilnic, alegeți o zi anumită și dedicați o oră de lucru unui webinar sau curs de dezvoltare profesională. Nu numaidecât să fie legat de domeniul în care activați. Mulți oameni susțin ideea redirecționării atenției și confirmă că aceasta îi ajută în proces de lucru. Puteți să luați lecții de design, programare, filologie sau economie. Orice, ce vă provoacă interes. Datorită acestei practici, creierul Dvs va fi mereu activ și veți putea analiza anumite sarcini de lucru din alt punct de vedere.

4. Începeți în sfârșit să însușiți limbile străine. Învățați engleza sau orice altă limbă internațională. Lumea contemporană deja nu se mai limitează la hotarele unui singur stat. Veți putea găsi un nou loc de muncă sau să vă stabiliți în altă țară. O nouă limbă deschide noi orizonturi. La urma urmei, veți putea viziona premierele mai devreme decât ceilalți ;) 

5. Plecați în concediu cel puțin de două ori pe an. Da, de obicei serviciul presupune disponibilitate permanentă. Însă anul acesta încercați să aplicați o altă strategie. Dacă nu vă permiteți să plecați la odihnă, în scurt timp veți putea deveni victima rutinei. Încercați să vă ”deconectați” de la lucru în perioada concediului.

6. Propuneți șefului un nou proiect. Suntem siguri că deja aveți o mulțime de idei, pe care le puteți utiliza pentru a crea o ofertă pe care conducerea companiei nu o va putea respinge. Încercați anul acesta să transformați ideile în realitate.

7. Învățați-vă să acceptați greșelile. Nu există lucrători ideali: fiecare dintre noi comite greșeli. Lipsă de atenție, stres, dispoziție proastă… pot fi o mulțime de motive. Principalul este să analizați propriile greșeli pentru a le evita data viitoare.

8. Încetați să lucrați în regim multitasking. Desigur, calitatea de a îndeplini câteva lucruri simultan este excelentă și demnă de lăudat, însă o mare parte din oameni pur și simplu nu pot face față unei asemenea provocări. Risipirea atenției pe mai multe sarcini în același timp inevitabil duce la scăderea productivității. Încercați să vă concentrați asupra unui singur obiectiv, îndeplinind sarcinile pe rând. Sau puteți apela la tehnica ”Pomodoro”.

9. Deși rețelele de socializare au devenit sursa principală de informații, încercați totuși în noul an să limitați timpul petrecut în acestea. Doar dacă meseria voastră nu este legată de ele :) În loc să monitorizați permanent feed-ul, puteți petrece acest timp învățând ceva util. Iar pozele de la mare ale colegilor le puteți vedea și după lucru.

10. Încetați să vă comparați cu alți oameni. Bineînțeles, pentru unii oameni asemenea comparații sunt o sursă bună de motivație, care îi ajută să se mobilizeze și să obțină rezultate mai bune. Însă păstrați limita rezonabilului și nu încercați să imitați complet obiectul comparației.

Echipa proiectului JobList este absolut convinsă că, dacă începeți să îndepliniți fiecare din aceste puncte în 2018, veți putea cuceri noi orizonturi și crea proiecte într-adevăr interesante.