Vânzătorii stradali au reapărut pe Aleea Gării. Autoritățile municipale: „Este un grup bine organizat”

  • 10 sept. 2019, 9:39
  • 1 054
  • 1

Mai mulți comercianți neautorizați au reapărut pe strada Aleea Gării din capitală. Problema fost semnalată de pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu, la ședința Primăriei. Primarul interimar, Adrian Talmaci, a spus că ar fi vorba de un grup bine organizat, care folosește persoanele în etate pentru a-și vine mărfurile.

„Cu doi colaboratori ai sectorului de poliție și trei ai Preturii sectorului Centru nu putem combate comerțul neautorizat. Cred eu că sunt acolo niște organizatori din alte sectoare. Au apărut persoane noi care intenționat vor să comercializeze anume pe Aleea Gării, invocând că e greu de traversat podul. Avem piața amenajată, administrația pieței a pus la dispoziție locuri bine amenajate. Piața percepe 120 de lei pe lună. Sunt niște persoane rău puse la cale care vor să destabilizeze situația. O să întreprindem acțiuni corespunzătoare. Este un grup bine organizat”, a declarat Plavel Rusu.

„Sunt niște comercianți care dispun de marfă second hand angro. Folosesc persoanele în etate, le asigură cu marfă, sub pretextul că sunt persoane nevoiașe, și utilizează comerțul ilicit”, a menționat Adrian Talmaci.

Responsabilii de la Direcția municipală de Poliție au spus că vor verifica informația.

Amintim că încă în anul 2017 autoritățile municipale au dispus strămutarea comercianților din zonă în piața „Agrovista” din str. Tăbăcăria Veche, 25. Potrivit primăriei, 300 de oameni s-au conformat deciziei municipalității, iar câteva zeci erau împotrivă.

Problema a reapărut și în vara anului 2018. Atunci primarul interimar Ruslan Codreanu a apelat la MAI și a solicitat ca poliția să ajute pretorii în combaterea fenomenului.