Un angajat de la Microsoft a furat 10 mil. dolari din contul companiei. Și-a luat și o Tesla din banii furați

  • 21 ian. 2021, 10:55
  • 2 838
  • 6

Un fost angajat de la Microsoft a fost condamnat la 10 ani de închisoare după ce a furat 10 milioane de dolari din contul companiei. Bărbatul și-a cumpărat o Tesla, dar și o casă cu vedere la un lac.

În perioada cât a fost inginer software la Microsoft, Volodymyr Kvashuk a lucrat la testarea platformei online de vânzări cu amănuntul a companiei.

Kvashuk s-a folosit accesul pe care la avut ca salariat pentru a fura milioane de carduri cadou și pentru a sustrage bani din cardurile magazinului, pe care le-a vândut pentru Bitcoin.

„Condamnarea de astăzi dovedește că nu poți fura bani pe internet, în speranța că Bitcoin va ascunde comportamentele tale de ordin criminal. Echipa noastră complexă de experți în criminalitatea cibernetică cu asistența Unității pentru infracțiuni cibernetice a IRS-CI va urmări în continuare tot ce se întâmplă”, a spus un agent IRS într-o declarație.

Pe măsură ce lua din ce în ce mai mult, a început să folosească e-mailurile colegilor pentru a lua banii, potrivit oficialilor.