UE va susţine businessul mic şi mijlociu din Moldova în contextul COVID

  • 9 iun. 2020, 15:37
  • 361

Uniunea Europeană va susține antreprenorii din Republica Moldova în contextul perioadei de criză provocată de noul virus COVID-19 și oferă granturi pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (ÎMM) prin intermediul inițiativei Eu4Business.

Măsurile desfășurate în cadrul EU4Business au drept obiectiv principal sprijinirea micului business, ținând cont de efectele pandemiei COVID-19 asupra economiei naționale și vizează trei domenii, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Primul prevede accesul la finanțare și piețe – condiții speciale de creditare oferite în colaborare cu bănci moldovenești, precum și granturi pentru IMM-uri în anumite sectoare de afaceri.

Cel de-al doilea se referă la serviciile de asistență anti-criză pentru afaceri, incluzând consultanță și oportunități de instruire online, programe educaționale și de formare sectoriale, consultații de la experți recunoscuți. Şi cel de-al treilea sector prevede beneficiile derivate din Acordul de liber schimb cu UE - oferă asistență tehnică specifică IMM-urilor moldovenești, asigurându-se că acestea pot beneficia din plin de regimul de liber schimb cu UE.

EU4Business este o inițiativă a Uniunii Europene care oferă sprijin IMM-urilor din cele șase țări din regiunea Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Belarus) pentru a-şi realiza pe deplin potențialul și pentru a impulsiona creșterea economică.