Taxe majorate în epidemie la un azil din Chișinău: Explicațiile directorului

  • 22 mai 2020, 16:05
  • 806

Mai multe persoane care au rude la Centrul de plasament pentru persoane vârstnice și persoane cu dizabilități Chişinău se plâng că au fost majorate taxele în perioada pandemiei.

O rudă, care a cerut să-i păstrăm anonimatul, a scris la adresa redacției Știri.md că taxa s-a majorat în luna aprilie.

Astfel, pentru întreținerea unei persoane în centrul de plasament rudele trebuie să achite o taxă de peste 8.000 de lei lunar.

Sursa se arată indignată de această decizie și spune că îi e greu sa platească.

Contactat de Știri.md, directorul Centrului de plasament pentru persoane vârstnice și persoane cu dizabilități Chişinău, Gheorghe Bejenari, ne-a spus că majorarea taxei nu are nicio legătură cu pandemia.

"Taxa a fost majorată de la 243 de lei la 270 de lei. Majorările de preț nu depind de noi, dar de Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale. Până în prezent nu avem înregistrată nicio plângere în acest sens. La noi în contract se menționează că nu este determinată suma concretă, astfel pe parcursul anului poate să se schimbe. După ce se dă darea de seamă se face un calcul de cheltuieli privind întreținerea unui beneficiar în instituție. În fiecare an sunt majorări", ne-a spus Gheorghe Bejenari.

Potrivit directorului, în prezent la Centrul de plasament pentru persoane vârstnice și persoane cu dizabilități Chişinău sunt 167 de beneficiari.