Soros-Moldova oferă un lot de echipamente de protecție pentru polițiști

  • 31 mar. 2020, 11:56
  • 1 465

Poliția Republicii Moldova a beneficiat din partea Fundației Soros – Moldova, de un lot de echipament de protecție și dezinfectant pentru dotarea unităților specializate de transport ale Poliției antrenate în activități de patrulare și reacționare operativă.

Potrivit unui comunicat emis de poliție, lotul de echipamente ieri, 30 martie, a fost repartizat către subdiviziunile teritoriale și specializate, transmite Știri.md.

Astfel, polițiștii au primit seturi standard ce conțin dezinfectant pentru dispersare pe suprafețe, gel dezinfectant, șervețele umede pe bază de dezinfectant și mănuși medicale de protecție.

Cantitatea echipamenului de protecție asigură dotarea a 600 unități de transport pentru o perioadă de 7 zile.

"Adresăm sincere mulțumiri și ne exprimăm recunoștința, deschiderea, atitudinea pro-activă și solidaritatea manifestată de Fundația Soros-Moldova.

Vă asigurăm că suntem la datorie 24 din 24 de ore și  depunem  toate eforturile pentru a trece cu bine peste această perioadă dificilă", se arată în comunicatul emis de Poliția R. Moldova.

Știri.md amintește că în Republica Moldova, la ora actuală, sunt înregistrate 298 de persoane testate pozitiv cu COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate două decese din cauza COVID-19, iar mai mulți pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md reamintește că, pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.