Pentru combaterea COVID-19 au fost acumulate donaţii de peste 18 mln de lei

  • 14 apr. 2020, 11:51
  • 357

Peste 18 milioane de lei au fost încasaţi, până în prezent, în conturile deschise de Ministerul Finanțelor pentru donații destinate combaterii COVID-19, transmite MOLDPRES.

„În strictă conformitate cu Legea finanțelor publice și responsabilității bugetar fiscale, circa 13,5 milioane de lei din donațiile persoanelor fizice și juridice, oferite pentru finanțarea cheltuielilor urgente legate de combaterea pandemiei de COVID-19, au fost transferate în Fondul de Intervenție al Guvernului”, indică surse de la Ministerul Finanţelor.

De asemenea, prin Hotărârea Guvernului din 10 aprilie, a fost dispusă alocarea din acest fond a sumei de 5,864 milioane lei pentru achiziționarea a 51.428 combinezoane de protecție, precum și acordarea indemnizațiilor unice în valoare de 16 mii de lei pentru 29 de beneficiari din opt instituții medico-sanitare publice și o instituție bugetară, care au contactat infecția COVID-19 la locul de muncă.

Pe data de 17 martie, Ministerul Finanțelor a deschis  trei conturi pentru donații destinate combaterii coronavirusului de tip nou - în lei moldovenești, dolari americani și euro. De asemenea, donațiile pot fi făcute prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice Mpay.