Lucrările de construcţie a şoselei de centură a Chişinăului vor începe în luna mai

  • 6 feb. 2020, 11:29
  • 395

Lucrările de construcţie a drumului de centură al Chişinăului vor începe în lunile mai-iunie, iar banii vor fi luaţi din creditul care va fi acordat R. Moldova de Federaţia Rusă. Declaraţia a fost făcută de Preşedintele ţării, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate, comunică MOLDPRES.

Şeful statului a specificat că în acest an vor începe reparaţiile pe trei din cele şase porţiuni din drumul de centură. Este vorba despre tronsoanele: Podul Orheiului – Calea Ieşilor (Catalan); intersecţia Leuşeni (la dreapta) – Ialoveni (la stânga) şi mai departe până în oraşul Ialoveni.

Preşedintele a precizat că din creditul rusesc vor fi reparate aproape 340 de km de drum. ”Am solicitat o linie de creditare de 300-500 de milioane de dolari. Prima tranşă va fi de 200 mln de dolari. Cred că aceşti bani vor veni în Republica Moldova la sfârşitul lunii februarie - începutul lui martie”, a spus Dodon.

Igor Dodon a mai declarat că fiecare localitate din Moldova va fi inclusă în programul naţional de reabilitare a drumurilor, indiferent de apartenență politică a primarilor. Minimum cât va primi cea mai mică primărie pentru renovarea drumurilor va fi un milion de lei.