Femeile antreprenoare vor beneficia de granturi de 165 mii de lei

  • 15 apr. 2020, 8:04
  • 1 052

Peste 150 de femei antreprenoare din Republica Moldova au depus proiecte investiționale la cel de-al V-lea Concurs de granturi mici, desfășurat în cadrul Programului „Femei în Afaceri”. Dosarele au fost recepționate de către Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), în regim online, în perioada 11 martie – 11 aprilie, transmite MOLDPRES.

Învingătoarele acestui concurs vor putea beneficia de un grant nerambursabil, în valoare de până la 165 mii de lei. Acesta va fi oferit femeilor care gestionează o întreprindere de la 0 la 24 de luni. Suportul financiar poate fi utilizat pentru achiziționarea de utilaje, echipamente și servicii de dezvoltare.

„Susțin și admir curajul, entuziasmul și perseverența femeilor antreprenoare din țara noastră. În această perioadă complicată, ne îndreptăm atenția în mod deosebit asupra proiectelor de investiții, care să contribuie la dezvoltarea economică a comunităților. Vom motiva în continuare potențialul feminin în domeniul antreprenorial și managerial pentru ca fiecare idee de afaceri să fie materializată, iar odată cu asta să fie create și menținute locuri de muncă și salarii”, a estimat Sergiu Railean, ministrul Economiei şi Infrastructurii.

Potrivit directorului general al ODIMM, Iulia Costin, în perioada următoare, organizația pe care o conduce va lansa un nou concurs de granturi mici, pentru a oferi posibilitate să participe tuturor antreprenoarelor care nu au reușit în timp util să depună dosarele.

Până în prezent, prin intermediul Programului „Femei în Afaceri” au fost selectate și finanțate 379 de afaceri ale femeilor de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Suma granturilor aprobate este de circa 52 milioane de lei, care vor atrage investiții în economie de circa 90 milioane de lei. Afacerile antreprenoarelor au creat și menținut peste 1500 de locuri de muncă.