Expoziția MOLDAGROTECH planificată pentru 11-14 martie a fost anulată

  • 10 mar. 2020, 7:49
  • 687

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a anunţat luni că ediția de primăvară a expoziției internaționale MOLDAGROTECH, planificată pentru perioada 11-14 martie, a fost anulată în legătură cu situaţia cauzată de răspândirea coronavirusului de tip nou, COVID-19, transmite MOLDPRES.

Decizia a fost luată astăzi în cadrul unei ședințe a comitetului responsabil de organizarea evenimentului, în contextul în care expoziția presupune prezența la eveniment a mai mult de o mie de persoane. „În aceste condiţii sunt necesare măsuri de prevenire a răspândirii virusurilor care afectează sănătatea oamenilor, inclusiv pentru prevenirea și controlul infecției cu COVID-19, pe teritoriul țării”, au explicat surse de la MADRM.

”Ne cerem scuze față de companiile și agenții economici care și-au confirmat participarea la expoziție. Ne pare rău că trebuie să luăm o asemenea decizie, dar sănătatea și viața oamenilor este mult mai scumpă decât orice eveniment public. În scopul prevenirii, răspândirii infecțiilor respiratorii, inclusiv reducerea riscurilor de răspândire a cazurilor de infecție prin coronavirus pe teritoriul țării, ediția de primăvară a expoziției MOLDAGROTECH este anulată”, a precizat ministrul de resort Ion Perju, în cadrul ședinței grupului de lucru.

Potrivit organizatorilor, la ultima ediție a expoziției au participat circa 17 000 de vizitatori.

La evenimentul din această săptămână era preconizată participarea a peste o sută de companii de echipamente și tehnologii moderne pentru agricultură, din nouă țări: Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Italia, România, Ucraina, Ungaria şi Republica Moldova.