Exportul de ulei a scăzut circa de 8 ori din cauza pandemiei

  • 31 iul. 2020, 9:07
  • 435

S.A. „Floarea Soarelui” din Bălți nu și-a sistat activitatea nici pentru o zi.

Despre aceasta a declarat directorul firmei de producție, Stela Ostrovețcaia, transmite Știri.md.

„Principala piedică în calea dezvoltării afacerii și continuării activității într-un regim normal, o reprezintă reducerea exportului.

Pentru comparație: dacă la sfârșitul anului trecut, fabrica exporta circa 80.000 tone de materie primă lunar, în iunie curent a exportat puțin peste 11.000 de tone”, susține conducerea.

În vizită, Ion Chicu și-a exprimat admirația pentru munca depusă de agenții economici în condițiile complicate și interdicțiile generate de criza globală.

Premierul a declarat că Guvernul va oferi suport companiilor care asigură achitarea salariilor la timp și oferă oportunități de angajare în situația critică de astăzi.

Avem în fața noastră o sarcină comună: aceea de a face față crizei și de a continua să revitalizăm economia.

Mă bucur să văd că, în această întreprindere, care are aproape un secol de existență, s-au făcut investiții impunătoare.

Mai mult, în plină pandemie, fabrica a deschis o nouă hală de ambalare, creând astfel în jur de 60 de locuri de muncă”, a punctat Ion Chicu.

Administrația fabricii a aprobat atitudinea Executivului față de agenții economici afectați de criza economică din ultima jumătate de an și și-a exprimat deschiderea pentru colaborare și implicare în dezvoltarea economiei țării.

„Noi suntem gata să ajutăm agricultorii din țara noastră prin procurarea materiei prime”, a adăugat directoarea companiei.

Combinatul „Floarea Soarelui” din Bălți are peste 650 de angajați, cu o capacitate de producere de peste 300.000 de tone de materie primă pe an și peste 50.000 de tone de ulei rafinat și ambalat.

Peste 80% din producția companiei este exportată în cca 25 de state ale lumii.