Consilier PAS: Bugetul municipal poate pierde cel puțin 11 milioane lei

  • 10 iun. 2020, 10:27
  • 369

Primăria Capitalei a scos la licitație mai multe terenuri municipale la un preț redus în favoarea unor beneficiari.

Despre aceasta a anunțat în cadrul ședinței Consiliului municipal consilierul PAS, Vasile Grădinaru, transmite Știri.md.

Potrivit consilierului Primăria în așa fel va pierde milioane de lei, mai precis bugetul municipal va suferi pierderi de circa 11.000.000 lei.

„Este extrem de important de menționat că evaluarea făcută de Agenția Servicii Publice este de câteva ori mai mică decât valoarea de piață a bunurilor imobile, iar prejudiciul real care ar putea fi adus bugetului municipal se va ridica la cca 30-40 milioane lei. 

De exemplu, un teren de 5 ari de pe strada Sciusev este scos la licitație cu 147.000 lei, pe când valoarea estimată de Agenția Servicii Publice este de 1.8 milioane lei. Un alt teren de 33 ari care este evaluat la 2 milioane lei, primăria cere doar 700.000. 

În aceeași ordine de idei, analiza amplasării terenurilor scoase spre licitație arată că multe din acestea sunt delimitate din alte terenuri care sunt proprietate municipală, iar separarea a fost făcut astfel încât beneficiarul potențial al achiziției să fie un singur agent economic. 

Astfel, în condițiile stabilirii din start a unui preț infim la bun început se va facilita în mod direct înstrăinarea terenurilor la un preț redus în favoarea unor beneficiari concreți”, a declarat Vasile Grădinaru, președintele fracțiunii PAS în CMC.

Cu toate acestea, consilierul a solicitat retragerea proiectului de pe ordinea de zi și perfectarea acestuia cu ajustarea prețului de bază a terenurilor municipale scoase spre licitație publică reieșind din prețul de piață a acestora.