Anunțul făcut de Ambasada României în R. Moldova cu privire la COVID-19

  • 10 mar. 2020, 13:45
  • 3 284

Ambasada României în Republica Moldova a venit cu un anunț pe o rețea de socializare către cetățenii români și moldoveni, privind răspândirea coronavirusului.

Potrivit comunicatului de presă, autoritățile române au întreprins un șir de măsuri suplimentare în ceea ce ține riscurile de răspândire a infecției cu COVID-19, transmite Știri.md.

„Ambasada României în Republica Moldova informează că, în contextul combaterii riscului de răspândire a infecției cu COVID-19, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a emis Hotărârea nr.6 din 09.03.2020 care vizează unele măsuri cu aplicabilitate începând cu 10.03.2020, ora 12:00.

Potrivit art.4, aliniatul (1 ), se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia și din Italia spre România, începând cu data de 10 martie, ora 12:00, până la data de 31 martie, ora 12:00.

Totodată, art.4 aliniatul (2), prevede că, operatorii de transport rutier de persoane care efectuează servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale care tranzitează Italia, au obligația de comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia către România, faptul că vor intra în carantină/autoizolare pe teritoriul României și își vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declarații pe propria răspundere la îmbarcarea în autobuz.

Având în vedere măsurile de mai sus, rugăm operatorii de transport internațional și cetățenii Republicii Moldova să ia în calcul toate prevederile actului normativ menționat în perspectiva planificării unor călătorii cu tranzitarea României spre și din Italia”, se spune în comunicat.