Zece mii de locuri de muncă la 22.000 de șomeri cu acte în regulă

  • 21 feb. 2018, 12:47
  • 1 820
  • 3

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, împreună cu structurile sale teritoriale, propune circa zece mii de locuri de muncă vacante, în diverse domenii de activitate.

Și aceasta la 22.000 de șomeri cu acte în regulă. Cele mai multe oferte de muncă sunt în municipiul Chișinău – aproape 4.000 și la Bălți – în jur de 800. La polul opus sunt raionale Telenești, Taraclia și Dubăsari, cu câte 30 de locuri vacante, relatează IPN.

Cele mai funcții locuri de muncă vacante sunt pentru specialiștii cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați – 78% din numărul total de locuri libere.

Sunt căutați lucrători în industria textilă și confecții – aproape 3.000 de locuri vacante. Aici vorbim despre cusătorese, croitori, țesători etc. Peste 700 de posturi libere sunt pentru electro-gazosudori, electromontatori, electricieni, lăcătuși. 

Oferte sunt și pentru mașiniști – circa 600, lucrători în construcții – 170, lucrători în domeniul serviciilor personale (frizeri, poștași, dispeceri) –180.

Pentru persoanele cu studii superioare şi medii de specialitate sunt disponibile circa 2.000 de locuri de muncă vacante. În topul ofertelor vacante sunt inspectorii – circa 400 de funcții, specialiști în domeniul sănătății – peste 300, specialiști în învățământ – peste 200.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot adresa agențiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.