Prețurile medii de consum au crescut cu 0,5 la sută, în luna martie comparativ cu luna februarie curent. Dintre produsele alimentare, cel mai mult au crescut prețurile la cartofi și s-au micșorat la struguri.
Potrivit Biroului Național de Statistică, în luna martie comparativ cu luna februarie curent, cel mai mult au crescut prețurile la cartofi cu 7,1%, legume proaspete – cu 5,6% (în special: varză – cu 13,8%, ceapă uscată – cu 13,2%, usturoi – cu 8,9%, dovlecei şi bostan – cu 7,0%, castraveţi – cu 6,4%, ciuperci proaspete – cu 5,2%, sfeclă roşie – cu 5,1%, tomate – cu 3,8%, ardei graşi – cu 3,6%, morcovi – cu 2,7%), peşte proaspăt şi congelat, peşte sărat şi afumat – cu câte 1,7%, fructe proaspete – cu 1,6% (în special: citrice – cu 5,6%, fructe sămânţoase – cu 2,9%), crupe şi biscuiţi –cu câte 1,3%, făină de grâu – cu 1,2%, băuturi alcoolice – cu 0,9%, unt ţărănesc – cu 0,7%.
În această perioadă, cel mai mult s-au micșorat prețurile la struguri – cu 18,8%, ouă de găină – cu 9,6%, carne de porc şi de iepuri – cu câte 0,9%, carne de vită – cu 0,7%, zahăr tos şi subproduse – cu câte 0,3%, smântână şi ulei vegetal – cu 0,2% şi respectiv 0,1%.
Prețurile medii de consum au crescut cu 0,5 la sută, în luna martie comparativ cu luna februarie curent. Dintre produsele alimentare, cel mai mult au crescut prețurile la cartofi și s-au micșorat la struguri.
Potrivit Biroului Național de Statistică, în luna martie comparativ cu luna februarie curent, cel mai mult au crescut prețurile la cartofi cu 7,1%, legume proaspete – cu 5,6% (în special: varză – cu 13,8%, ceapă uscată – cu 13,2%, usturoi – cu 8,9%, dovlecei şi bostan – cu 7,0%, castraveţi – cu 6,4%, ciuperci proaspete – cu 5,2%, sfeclă roşie – cu 5,1%, tomate – cu 3,8%, ardei graşi – cu 3,6%, morcovi – cu 2,7%), peşte proaspăt şi congelat, peşte sărat şi afumat – cu câte 1,7%, fructe proaspete – cu 1,6% (în special: citrice – cu 5,6%, fructe sămânţoase – cu 2,9%), crupe şi biscuiţi –cu câte 1,3%, făină de grâu – cu 1,2%, băuturi alcoolice – cu 0,9%, unt ţărănesc – cu 0,7%.
În această perioadă, cel mai mult s-au micșorat prețurile la struguri – cu 18,8%, ouă de găină – cu 9,6%, carne de porc şi de iepuri – cu câte 0,9%, carne de vită – cu 0,7%, zahăr tos şi subproduse – cu câte 0,3%, smântână şi ulei vegetal – cu 0,2% şi respectiv 0,1%.